Gemeente Heerde






Embargo tot 19 aug. 2011, 16.30 uur


Persbericht

Datum: 16 augustus 2011


Euroma komende 25 jaar weer Koninklijk

De Koninklijke Euroma te Wapenveld blijft Koninklijk. In 2001 kreeg dit bedrijf het predicaat Koninklijk voor een periode van 10 jaar. Op vrijdag 19 augustus ondertekenden de directeuren van het bedrijf samen met burgemeester Pijnenburg de bestendiging van dit predicaat voor de komende 25 jaar.


Predicaat Koninklijk

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die het respect, de waardering en het vertrouwen symboliseert van de Koningin tegenover de begunstigde. Alleen de Koningin kan het predicaat toekennen. Het predicaat is strikt op naam en betekent dat de organisatie het predicaat 'Koninklijk' mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon (of in overleg: een gestileerde versie) in het logo mag opnemen.

Euroma
De geschiedenis van Euroma gaat terug tot 1900. Begonnen als een relatief kleine specerijenhandel, is het uitgegroeid tot een toonaangevende specerijenproducent voor de Nederlandse en Europese markt.
Euroma heeft een turbulente geschiedenis doorgemaakt. Sinds 1998 is het een zelfstandig bedrijf. Door een ingrijpend investeringsplan kon Euroma zijn leidende positie in de specerijenbranche in Nederland en Europa daarna met succes uitbouwen. De sterke groei van omzet en winst in die periode, en vooral de laatste vijf jaar, is te danken aan een voortdurende vernieuwing van het bedrijf.
Omdat het een bedrijf is met een uitstekend werknemersklimaat en goede bedrijfsvoering is de betrokkenheid van de Euroma-medewerkers  erg groot.

Euroma is opgericht in Wapenveld en heeft daar nog steeds de hoofdvestiging. Het bedrijf toont zich betrokken bij het wel en wee van de gemeente Heerde. Zo heeft het bedrijf sinds 2008 haar naam verbonden aan de Euroma Kruidenloop, een hardloopwedstrijd in het voorjaar die start op het bedrijfsterrein van Euroma.

Bestendiging
Het predicaat Koninklijk dat Euroma in 2001 mocht ontvangen, is nu bestendigd voor de komende 25 jaar. Dit is op vrijdag 19 augustus officieel bevestigd door het ondertekenen van de hierbij horende documenten. Naast de Koninklijke Euroma B.V. mogen binnen de gemeente Heerde ook het fanfarekorps Wilhelmina en Van der Most het predicaat Koninklijk dragen.


Einde persbericht