Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

18 augustus 2011

ELVIRA SWEET, MART VISSER, PIA DOUWES EN BIRGIT SCHUURMAN IN 'PAAL 020'

Mode, musical, muziek en meer. Daar draait het de komende week om in ons strandpaviljoen 'Paal 020'. Iedere werkdag om 17:15 uur staat Eurokok Martin klaar met een verfrissend drankje en bereidt hij lekkere borrelhappen voor onder anderen Elvira Sweet, Auke Kok, Kasper van Kooten, Mart Visser, Birgit Schuurman, Pia Douwes, Simon de Waal en Daisy Correia.

Maar eerst onthullen we nog even wie er morgen, vrijdag 19 augustus, te gast zijn in 'Paal 020'. Dat zijn Evert Santegoeds, hoofdredacteur van het grootste roddelblad van Nederland, Privé. Aan zijn zijde zit Lidy Klein Gunewiek, directeur van het Grachtenfestival. Muziek is er van fingerstyle gitarist Hans Laduc.

Onder voorbehoud van wijzigingen komen van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus de volgende gasten langs bij 'Paal 020':

Maandag 22 augustus zijn de directeur van voetbalclub AZ, Toon Gerbrands, en Auke Kok, journalist/schrijver te gast. Toon Gerbrands speelde volleybal op hoog niveau voor hij volleyballcoach werd. Ook was hij manager van de DSB-schaatsploeg. De liefde voor de sport deelt Gerbrands ongetwijfeld met Auke Kok, journalist en publicist. Kok schrijft voor Het Parool en Vrij Nederland. Zijn laatste boek 'Holleeder De Jonge Jaren' mag gerust een bestseller genoemd worden. Een eclectische muziekmix wordt gebracht door het minstens zo exotisch samengestelde Zorita, een band uit Noord-Holland, met roots van over de hele wereld.

Dinsdag 23 augustus is gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, Elvira Sweet, te gast samen met muzikant en acteur Kasper van Kooten. Elvira Sweet was jarenlang de stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuidoost. Sinds april dit jaar is ze gedeputeerde namens de PvdA van de Provincie Noord-Holland waar ze onder meer cultuur en zorg in portefeuille heeft. Kasper van Kooten noemt zichzelf een breedband entertainer, een artistieke veelvraat. Dat kan ook niet anders, want hij is actief in het theater als cabaretier, op de beeldbuis en witte doek als acteur en daarnaast maakt hij ook nog eens muziek.

Woensdag 24 augustus wordt het plankier van 'Paal 020' bewandeld door couturier Mart Visser en zangeres/actrice Birgit Schuurman. Het terugbrengen van de haute couture kan gerust op het conto worden geschreven van Mart Visser. Twee maal per jaar presenteert hij zijn collectie en daarnaast ontwerpt hij ook voor zijn pret-à-porter-lijn. Hij doet nog heel veel meer en komt daarover uitgebreid vertellen. Birgit Schuurman staat dit najaar in de theaters met haar eerste solo liedjesprogramma Het Grote Verlangen. Komend weekend geeft ze al een voorproefje daarvan op de Uitmarkt. Maar eerst is ze te zien en te horen bij 'Paal 020'.

Donderdag 25 augustus gaan de spots aan voor musicalster Pia Douwes en scenarioschrijver Simon de Waal. Pia Douwes is de laatste jaren veel te zien geweest als jurylid in televisieprogramma's waarin naar nieuw musicaltalent wordt gezocht. Zelf schittert ze al jaren op podia in binnen- en buitenland. Simon de Waal schreef menig scenario. Wat te denken van Lek (waarvoor hij een Gouden Kalf won)? Maar ook Baantjer, Grijpstra & De Gier, Russen en Unit 13. Hij put daarvoor ongetwijfeld uit eigen ervaring als rechercheur bij de Amsterdamse politie. Muziek is er van Trio Zazi .

Vrijdag 26 augustus sluit Paal 020 weemoedig af met de klanken van fadozangeres Daisy Correia. Deze 24-jarige Amsterdamse heeft Portugese roots en gaf er al op jonge leeftijd blijk van over muzikale talenten te beschikken. Haar album, naar de gelijknamige theatertour, Este Meu Fado werd goed ontvangen. Ze mixt de klassieke fado met haar eigen hedendaagse muzikale inbreng en dat laat ze horen ook.

'Paal 020' wordt afwisselend gepresenteerd door Floris Roubos, Aart van Eldik, Roos Abelman, Peter Maarsen en Patricia Nagelkerke. De borrelhappen worden -op geheel eigen wijze- geserveerd door Martin de Eurokok. De culinaire hoogstandjes zijn terug te vinden op www.rtvnh.nl/eurokok.

'Paal 020':

Elke werkdag om 17:15 uur bij RTV Noord-Holland


---

Noot voor de redactie (