Gemeente Alkmaar

Groenstrook bij nieuwbouw Rabobank opgeknapt

De nieuwbouw van het hoofdkantoor van Rabobank Alkmaar e.o. aan de westelijke randweg is eind 2011 afgerond. De groenstrook tussen de nieuwbouwkavel en de Martin Luther Kingweg wordt in samenwerking met gemeente Alkmaar en Rijkswaterstaat opgeknapt.

Dit is onderdeel van het plan voor de westelijke randweg N9, tussen Alkmaar-Zuid en de Huiswaarderweg, om de ecologische waarde te vergroten. De bestaande bomen blijven zoveel mogelijk gespaard en er worden nieuwe bomen geplant. Een aantal bomen en een deel van de dichte begroeiing worden gerooid. Voor 17 bomen is een kapvergunning aangevraagd. Rabobank Alkmaar e.o. plant 45 nieuwe berken naast het parkeerdek van het nieuwe hoofdkantoor. In totaal komen er 62 bomen en een grote hoeveelheid bosplantsoen. Door omvorming van de groenstrook ontstaat er gedoseerd zicht op Rabobank Alkmaar e.o., OSG Willem Blaeu en het Belastingkantoor.

Anjo van de Ven (OPA) wethouder Groen: "Gemeente Alkmaar en Rijkswaterstaat hebben gezamenlijk de wens uitgesproken om het groen van de westelijke randweg te versterken. De ecologie en biodiversiteit wordt gestimuleerd en bestaande beplanting moet zoveel mogelijk worden behouden."




Gemeente Alkmaar