Politie Twente

Politie onderzoekt doodsoorzaak gevonden man Delden, Hengelo
Donderdagochtend 18 augustus omstreeks 07.30 uur wordt in Delden tijdens het maaien van de berm langs het Twentekanaal, ter hoogte van het viaduct van de A1 nabij het Grasbroek, het lichaam van een man in het water aangetroffen.

Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een 59-jarige man uit Hengelo. Omdat op dit moment een misdrijf niet kan worden uitgesloten is het Team Grootschalig Opsporing een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak. Onderdeel van dit onderzoek is inzichtelijk te krijgen wat er gebeurd kan zijn tussen woensdagavond 17 augustus, toen hij voor het laatst in zijn woning aan de Bornsestraat in Hengelo is gezien en zijn aantreffen omstreeks 07.30 uur donderdagochtend 18 augustus.

Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen die iets bijzonders hebben gezien in de periode van woensdagavond 18 augustus tot donderdagochtend 19 augustus in de omgeving Bornsestraat te Hengelo en/of het Twentekanaal, nabij het Grasbroek. De 59-jarige Hengeloër is een blanke man van ongeveer 1.60 m lang, met kort bruin haar en een buikje.

Heeft u informatie die relevant is voor dit onderzoek of weet u waar de 59-jarige is geweest of met wie hij contact heeft gehad, neemt u dan contact op met de Politie Twente, TGO Maureen via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. Mailen kan via tgo.maureen@twente.politie.nl (2011078872/78805)

Insluiper aangehouden
Enschede
Politie Twente heeft 18 augustus omstreeks 18.30 uur in het ziekenhuis, een 45-jarige Enschedeër aangehouden op verdenking van insluipingen in woningen.

In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 augustus omstreeks 03.45 uur staat er plotseling een man in de slaapkamer van een 75-jarige bewoonster aan de Parallelweg. Als de bewoonster hard begint te gillen gaat de man er vandoor. Diezelfde nacht ziet een bewoner van de Parallelweg dat een gewonde man voor de ingang van het muziekcentrum wordt gelegd. Hij brengt de man naar het ziekenhuis.

Op 18 augustus omstreeks 11:00 uur krijgt Politie Twente een melding van het ziekenhuis dat een patiënt een diefstal heeft gepleegd. De verdachte is een 45-jarige Enschedeër die gewond bij het muziekcentrum is gevonden die nacht. Uit het door de politie ingestelde onderzoek is gebleken dat de 45-jarige eveneens de man is die bij de 75-jarige in de woning stond. Tevens blijkt uit ditzelfde onderzoek dat de 45-jarige verantwoordelijk is voor de insluiping inde maand juli jl. aan de Schorpioenstraat.

De 45-jarige is in het ziekenhuis aangehouden en zal voorgeleid worden voor de Rechter Commissaris. Onderzocht wordt of hij verantwoordelijk is voor meer insluipingen. De 45-jarige vertelt dat hij die nacht van 18 augustus mishandeld is. Graag komt de politie in contact met getuigen van dit voorval. Heeft u informatie of bent u getuige geweest, meldt u dit dan bij Politie Twente via 0900-8844. (2011065460)

Verdachte steekpartij in verzekering Enschede

De 43-jarige Enschedeër die op 17 augustus is aangehouden op verdenking van het steken met een mes (zie onderstaand persbericht), zit in verzekering. Vandaag, vrijdag 19 augustus zal hij voorgeleid worden bij de Rechter Commissaris.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat de aanleiding een ruzie tussen beide mannen is geweest die is geëscaleerd. Onderzoek naar deze ruzie en de toedracht is nog in volle gang. De 56-jarige kon na behandeling in het ziekenhuis diezelfde dag weer naar huis.

Nagekomen persbericht 17 augustus 2011: Man met mes gestoken
Enschede
Woensdagmiddag 17 augustus is omstreeks 14.45 uur een 56-jarige Enschedeër in zijn woning aan de Floresstraat met een mes gestoken door een 43-jarige Enschedeër.

De twee mannen zijn bekenden van elkaar. De 56-jarige is op eigen gelegenheid ter behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Politie Twente heeft de 43-jarige aan de Vlierstraat aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum. Dit onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding van het incident is geweest. (2011078664)

Aanhouding verricht in verband met valse stadsmunten Oldenzaal
Naar aanleiding van het aantreffen van in omloop zijnde valse stadsmunten en getuigenverklaringen, heeft Politie Twente donderdag 18 augustus een 28-jarige man uit Oldenzaal kunnen aanhouden.

De man wordt ervan verdacht te hebben gehandeld in valse stadsmunten. Hij is in verzekering gesteld. Vandaag, vrijdag 19 augustus, wordt door de Rechter Commissaris getoetst of de inverzekeringstelling kan worden verlengd.

Het onderzoek naar de valse stadsmunten is nog in volle gang. Onder meer wordt onderzocht of de man alleen heeft gehandeld. De politie zou dan ook graag in contact komen met meer mensen die valse stadsmunten aangeboden hebben gekregen en/of hebben gekocht. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Persbericht van donderdag 18 augustus: Politie Twente waarschuwt voor valse stadsmunten Oldenzaal
In Oldenzaal zijn valse stadsmunten in omloop. Met stadsmunten kan tijdens evenementen in de horeca betaald worden.

De valse munten onderscheiden zich doordat slechts aan één zijde een breuklijn is aangebracht. Bij de echte stadsmunten loopt aan beide zijden een breuklijn over de munt.

De politie vraagt mensen oplettend te zijn en contact op te nemen als iemand stadsmunten aanbiedt buiten de reguliere verkoopplaatsen. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal: 0900-8844. Tevens wijst de politie erop dat het gebruik van valse stadsmunten strafbaar is. (2011078732)

Fietsendiefstal voorkomen
Almelo
Politie Twente heeft in de vroege ochtend van vrijdag 19 augustus twee mannen uit Gronau aangehouden op verdenking van poging tot fietsendiefstal.

Via cameratoezicht werd gezien dat de twee mannen (20 en 22 jaar) zich verdacht ophielden bij een aantal fietsen in de Marktstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de twee mannen aan met een damesfiets. Toen de mannen de agenten zagen, zetten zij de fiets tegen een muur en liepen weg richting de Oude Markt. De agenten hebben de mannen op de Oude Markt aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum. (2011079142)

Zonder rijbewijs en met alcohol op in de auto Oldenzaal
In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus is een 24-jarige man uit Oldenzaal aangehouden omdat hij zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 02.40 uur een auto met hoge snelheid de Hengelosestraat inrijden die vervolgens in de Trompstraat stopte. De agenten onderwierpen de 24-jarige bestuurder aan een blaastest, die aangaf dat de man alcohol had genuttigd. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De 24-jarige is meegenomen naar het politiebureau, waar de ademanalyse 0,69 promille uitwees. Aangezien de man al vaker was aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol is zijn auto in beslag genomen. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011079124)

Fietsster gewond bij aanrijding Enschede
Donderdag 18 augustus is een 39-jarige fietsster uit Enschede gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De vrouw fietste omstreeks 08.45 uur over de Molenstraat komende uit de richting van de Oldenzaalsestraat. Ter hoogte van de Korte Hengelosestraat sloeg zij linksaf, maar zag hierbij een auto, over het hoofd, die werd bestuurd door een 74-jarige man uit Losser. De 39-jarige vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011078790)

Fietsster gewond
Oldenzaal
Een 79-jarige fietsster uit Oldenzaal is donderdag 18 augustus gewond geraakt op de Anjerstraat.

De vrouw fietste vanuit de Tijgaardenstraat de Anjerstraat op, richting de Irisstraat. Een auto met aanhanger, bestuurd door een 45-jarige man uit Oldenzaal, reed in dezelfde richting. Ter hoogte van een aangebrachte wegversmalling moest de 45-jarige man uitwijken voor een tegemoetkomende auto. Hierdoor werd de fietsster geraakt door de aanhangwagen. Zij viel op straat. De 45-jarige automobilist had het ongeval niet gemerkt en reed in eerste instantie door, maar kwam direct terug nadat hij door een omstander in kennis was gesteld. Ambulancepersoneel heeft de vrouw onderzocht. Zij had kneuzingen en zou zich onder behandeling stellen van haar huisarts. (2011078862)

Getuigen van mishandeling gezocht Almelo
Een 37-jarige man uit Almelo heeft donderdag 18 augustus rond 17.20 uur op de Rietstraat ter hoogte van de Wethouder E. van Dronkelaarplein een kopstoot gekregen van een man. De kopstootgever, een 25-jarige Almeloër, is aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Het 37-jarige slachtoffer verklaarde zonder enige aanleiding de kopstoot te hebben gekregen van de man die samen met een vrouw, een 29-jarige Almelose, op de Rietstraat liep. Hierbij liep hij een bebloede neus op. De verklaringen van de kopstootgever en zijn vriendin komen echter niet overeen met die van het slachtoffer.

Omdat er twee tegenstrijdige verklaringen zijn gegeven is de politie op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011079030)

Snorfietsster valt door hard remmende auto Enschede
Donderdag 18 augustus rond 8.15 uur is een 26-jarige snorfietsster uit Enschede ten val gekomen doordat zij schrok van een hard remmende auto. Dit gebeurde op de Deurningerstraat in Enschede.

De remmende auto werd bestuurd door een 64-jarige Enschedese. Zij reed op de Deurningerstraat, vanuit de richting van het centrum, en wilde linksaf slaan, de Kottendijk op. Op het moment dat zij linksaf sloeg, merkte zij een tegemoetkomende snorfiets op, die richting het centrum reed. Zij remde hard, waardoor de 26-jarige snorfietsster schrok. Zij kwam ten val en is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (2011078781)

Twee jongens mishandeld, getuigen gezocht Nijverdal
Twee jongemannen van 17 en 18 jaar uit Nijverdal, zijn in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus mishandeld aan de Rijssensestraat in Nijverdal. Van de daders, drie jongemannen van ongeveer 18 jaar, ontbreekt elk spoor.

De jongemannen stonden aan de Rijssensestraat op de stoep ter hoogte van een elektronicazaak toen er drie jongemannen aan kwamen. Volgens de slachtoffers kreeg de 18-jarige uit het niets ineens klappen op zijn achterhoofd van een kale jongeman. De 17-jarige zou aan zijn haren over de grond zijn gesleept en ontving eveneens klappen op zijn hoofd. De fiets van de 17-jarige is hem afgenomen. De twee mishandelde jongemannen konden zich losrukken en zijn er vandoor gegaan in de richting van de Smidsweg. Zij kregen van de politie het advies zich voor controle te melden bij de huisartsenpost. Het is onbekend in welke richting de drie daders zijn vertrokken. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de drie jongemannen, maar troffen deze niet aan.

Het summiere signalement van de daders is als volgt: drie jongemannen van ongeveer 18 jaar. Eén jongen heeft een kaal hoofd en draagt een oorbel. Eén jongen heeft half lang donker haar tot in de nek. Alle drie droegen ze donkere kleding.

Omdat van de drie daders elk spoor ontbreekt, is de politie op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van de mishandeling. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Nijverdal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011079130)

Rijbewijs ingevorderd
Zenderen
Een 49-jarige man uit Bornerbroek raakte donderdag 18 augustus rond 18.15 uur zijn rijbewijs kwijt, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Op de Lidwinaweg in Zenderen vond een kop-staartaanrijding plaats tussen een auto en een motor. Omdat agenten ter plaatse vermoedden dat de bestuurder van de auto alcohol gedronken had, lieten ze hem een blaastest doen. Deze gaf aanleiding om op het bureau een ademanalyse uit te voeren met als resultaat een promillage van 2,07. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011079052)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 28-jarige man uit Enschede heeft donderdag 18 augustus een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011078529)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl.


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

19 augustus 2011
Telefoon 053-4555588

---- --