Ingezonden persbericht


Vrijdag 19 augustus 2011

D66 en PvdA maken zich zorgen om bezuinigingen op kinderopvang

In Schilderswijk, Transvaal, Stationsbuurt en Den Haag Zuidwest merken kinderopvang-instellingen een terugloop van het aantal kinderen, meldt Den Haag Centraal deze week. Volgens de krant kiezen ouders ervoor hun kinderen bij een familielid te brengen of de moeder stopt met werken. Hiermee anticiperen ouders op bezuinigingen die in 2012 ingaan. D66 en de PvdA maken zich zorgen dat de landelijke bezuinigingen op kinderopvang op de verkeerde plekken neerslaan.

D66-raadslid Kim Waanders: 'In de krachtwijken is kinderopvang van groot belang. Niet alleen voor de ontwikkeling van de kinderen op het gebied van taal, sociale vaardigheden en motoriek. Maar ook voor de moeders, die dankzij de kinderopvang een baan kunnen hebben en participeren in de Haagse samenleving. Deze bezuinigingen zijn voor de ontwikkeling van kinderen en moeders een stap in de verkeerde richting.'

PvdA-raadslid Saskia Mulder "Wij willen graag concrete cijfers horen van het college. Over de gevolgen voor de in het artikel genoemde wijken, maar ook voor Laak en wijken als de Bomenbuurt en Duinoord. Wij ontvangen signalen dat ook daar gezinnen financieel in de knel komen."

De fracties willen van het college weten hoe de bezetting van de plaatsen in de kinderopvang tot nu toe verloopt. Daarnaast willen zij dat het college het Rijk duidelijk maakt dat de bezuinigingen in Schilderswijk, Transvaal, Stationsbuurt en Den Haag Zuidwest tot grote problemen gaan leiden.



Ingezonden persbericht