NOC*NSF

Arnhem, 19 augustus 2011

Nieuwe nominaties voor London 2012

ARNHEM - Er is opnieuw een groep sporters genomineerd voor de Olympische en Paralympische Spelen London 2012. NOC*NSF heeft de voordrachten van verschillende sportbonden daartoe gehonoreerd.

Bij het beachvolleybal zijn twee duo's genomineerd: Reinder Nummerdor / Richard Schuil en Sanne Keizer / Marleen van Iersel. Nummerdor / Schuil werden in juni vijfde tijdens de Grand Slam Beijing en in juli eveneens vijfde op de Grand Slam in Gstaad. Van Iersel / Keizer werden begin juli vierde tijdens de Grand Slam in Stavanger en vijfde op de Grand Slam in Gstaad.

Schermer Arwin Kardolus is genomineerd op het onderdeel degen. Kardolus dankt zijn nominatie aan zijn zevende plaats op het Europees kampioenschap in juli van dit jaar.

Bij het zeilen is Rutger van Schaardenburg genomineerd in de Laser klasse. Van Schaardenburg verdiende zijn nominatie door op 12 augustus tweede te worden op het Pre Olympisch Test evenement in Weymouth.

Twee atleten zijn genomineerd voor de Paralympische Spelen London 2012. Jelmar Bos (klasse T37) zette in juli tijdens de Bayer Invitational op de 100 meter een tijd neer van 11.89 seconden. Amy Siemons (klasse T34) liet in augustus op de Amsterdam Open op de 200 meter een tijd noteren van 43 seconden. Beide prestaties waren voldoende voor een nominatie.

Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor de Spelen. Daarvoor moeten de genomineerde sporters eerst nog vormbehoud tonen, door in het volgende seizoen nogmaals aan een prestatienorm te voldoen.

Voor meer details over de Olympische en Paralympische Spelen London 2012 zie www.nocnsf.nl/london2012

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem