Gat in de online markt(plaats)


Privemarkt.nl alleen voor particulieren. Bedrijven en professionele handelaren verboden

DEN HAAG, 20110819 -- Met de introductie van Privemarkt.nl is er een online marktplaats exclusief voor particulieren. Advertenties van bedrijven en professionele handelaren zijn verboden. Hiermee komt Manao, het bedrijf achter Privemarkt.nl en eigenaar van de site Ruilen.nl, tegemoet aan de wens van veel gebruikers van online marktplaatsen. “We kregen bijna wekelijks een verzoek binnen of we ook een marktplaats konden opzetten voor alleen particulieren”, vertelt mede-initiatiefnemer Matthijs van der Velden.

Privemarkt.nl

Sinds de start van Privemarkt.nl slaat het concept direct aan. Inmiddels zijn ruim 1.500 advertenties geplaatst en ruim 30.000 mensen ingeschreven. Van der Velden: “Het belangrijkste voordeel is dat niemand meer advertenties onder ogen krijgt, waarbij producten en diensten voor de nieuwprijs worden aangeboden. Dat wekt namelijk zoveel ergernis op! Het gaat echt om tweedehands producten van zolder. Daarnaast is Privemarkt.nl gratis. Niemand hoeft voor plaatsing van een advertentie te betalen. Het gaat er juist om dat je zelf zonder kosten van je spullen afkomt en een ander met een koopje blij kunt maken.”

Geen bedrijfsbelangen

Doordat bedrijfsbelangen ontbreken, heeft Privemarkt.nl het karakter van een ouderwetse rommelmarkt waar het draait om gezelligheid, koopjes en het leegmaken van zolder en garage. Nieuwe producten en diensten worden direct verwijderd: door Privemarkt.nl zelf en dankzij alerte gebruikers die met één druk op de knop de redactie kunnen waarschuwen.

Manao

De website Privemarkt.nl is een initiatief van het conceptbureau Manao, bedenkers van andere goedbezochte sites als Ruilen.nl, BNersLive.nl en Nieuwsloket.nl.





Manao / Privemarkt.nl