Watersportverbond - KNWV

Catamaran spektakel langs de Zandvoortse kust

vrijdag 5 augustus 2011

Het weekend van 20 en 21 augustus staat in het teken van een groot zeilspektakel langs de Zandvoortse kust.Â
Zaterdag 20 augustus organiseert Watersport Vereniging Zandvoort een van de grootste catamaranraces van Nederland: de jaarlijkse NAM-REM race.

NAM 22-boei
Dit zal de eerste wedstrijd zijn die gezeild gaat worden vauit het nieuwe gebouwde clubhuis. De wedstrijd is van oorspong ontstaan uit een lange afstandsrace van Zandvoort via Noordwijk naar het REM-eiland en terug. Na het verwijderen van het REM-eiland is er als alternatief de NAM 22-boei voor Katwijk gekozen. De route hier naar toe wordt âbe-boeidâ vanuit Katwijk. Afhankelijk van de windrichting wordt er vanuit Zandvoort, via Noordwijk en Katwijk naar de 5 kilometer uit de kust liggende NAM 22-boei, en weer terug naar Zandvoort gevaren. Gemeten langs een rechte lijn, bijna 50 kilometer. De tweedaagse van Zandvoort is voor zowel de Dart-18 als de Formule-18 een officieel klasse evenement. De wedstrijden zijn niet alleen geschikt voor de fanatieke wedstrijdzeilers, maar zeker ook voor de recreatieve catamaranzeilers die een lange afstandsrace willen neerzetten.

Veiligheid
Omdat het hier om een wedstrijd over een lange afstand betreft, waarbij de zeilers ook nog een keer vijf kilometer uit de kust varen, wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheid. De race wordt daarom begeleid door de verschillende KNRMâs en Reddingsbrigades van Katwijk,
Noordwijk, Bloemendaal en Zandvoort. Vanaf het strand wordt de te varen route door de Noordwijkse en Katwijkse catamaranverenigingen
bewaakt. Â

Zeilspektakel
De organisatie rekent bij goede zeilcondities op meer dan 100
catamarans en dat belooft een waar zeilspektakel te worden. Ook vanaf het strand is dit een uniek uitzicht met al die catamarans op het water.

Korte baan wedstrijden
Zondag 21 augustus zullen er voor de Zandvoortse kust korte baan wedstrijden in verschillende klassen worden gevaren.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via het internet.

Meer informatie over het evenement is hier te lezen.