Gemeente Zoetermeer

Sloop voetgangersbrug bij RandstadRailhaltes Voorweg

Op zaterdag 20 augustus begint de sloop van de voetgangersbrug boven de Amerikaweg en het RandstadRailspoor bij de haltes Voorweg. Er wordt enkele nachten doorgewerkt. De Amerikaweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor verkeer.
De aannemer begint op maandag 15 augustus met voorbereidend werk en de sloopwerkzaamheden zijn op vrijdag 26 augustus klaar. Er wordt een aantal nachten doorgewerkt: wanneer de aannemer werkzaamheden uitvoert die uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk zijn als de RandstadRail rijdt. Omwonenden zijn door de aannemer over de tijden geïnformeerd.

De planning van de sloop is als volgt:
start op zaterdag 20 augustus om 19.00 uur
sloop van het deel boven de ventweg en de Amerikaweg in de nacht van 22 op 23 augustus
opbouw speciale hijskraan in de nacht van 23 op 24 augustus uithijsen van de brugdelen boven het RandstadRailspoor in de nacht van 24 op 25 augustus

De Amerikaweg is van zondag 21 augustus 7.00 uur tot vrijdag 26 augustus 19.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Automobilisten kunnen via de Muzieklaan of de Meerzichtlaan rijden. De omleidingen worden met borden aangegeven.

De voetgangersbrug heeft door de komst van liften en trappen bij de halte Voorweg-hoog geen functie meer en wordt daarom gesloopt.