Gemeente Zoetermeer

20 en 21 augustus 24 uur lang zeilen op Noord Aa plas

Op de Noord Aa plas is zaterdag 20 en zondag 21 augustus weer de jaarlijkse 24-uurs zeilrace van Zoetermeer. De Zoetermeerse Watersport Vereniging "Noord Aa" organiseert het evenement. Jong en oud kan hieraan meedoen.

Op zaterdag klinkt om 12.00 uur het startschot van de "Le Mans" en rennen de schippers naar hun boten om de daaropvolgende 24 uur zo veel mogelijk kilometers te gaan varen. De diverse teams zullen zo veel mogelijk rondes over de Noord Aa plas zeilen. Jeugddeelnemers en volwassenenteams strijden om de eer. Er wordt rekening gehouden met het verschil in leeftijd tussen deze beide categorieën en met het snelheidsverschil in diverse boottypes. En de dames en heren, meisjes en jongens moeten tactisch, sportief, volgens de reglementen van het Internationale Zeilwedstrijd Reglement 2009 - 2012 van de IYRU en de voorschriften van het evenement varen.
Op zondag klinkt om 12.00 uur het eindsignaal en worden de rondes geteld en de correcties uitgevoerd. Hierna volgt de prijsuitreiking.

Voor de jongere deelnemers die in het type Optimist varen of in de zomervakantie een Optimisten weekcursus hebben gevolgd, is er een speciaal Optimistenkamp. Zij varen dit weekend hun eigen wedstrijden. Daarnaast doen ze samen spelletjes, eten met elkaar en slapen in grote legertenten.

De jaarlijkse race trekt niet alleen een groot aantal bezoekers en deelnemers uit Zoetermeer maar ook uit de regio zoals uit Rotterdam, Reeuwijk, Braassemermeer en de Vlietlanden. Niet alleen leden van de Watersport Vereniging mogen meedoen, ook niet-leden zijn welkom. Deelnemers kunnen zich individueel of als team inschrijven. Alleen leden kunnen een boot huren van de vereniging. Niet leden varen in hun eigen zeilboot. Er is een vaste lier met een helling en een kraan aanwezig. Deelnemers kunnen op het terrein van de vereniging in een zelf meegebrachte tent overnachten en gebruik maken van de sanitaire voorzieningen van de club. Het Recreatie team verzorgt de avondmaaltijd en het ontbijt. Inschrijven voor de zeilrace en de maaltijden kan nog tot uiterlijk zaterdagmorgen 10.00 uur via www.zwvnoord-aa.nl.

Heeft u nog vragen, stuur dan een e-mail
naar wedstrijden@zwvnoord-aa.nl.