Gemeente Zeist


Spetterende heropening zwembad Dijnselburg

Een belangrijke verandering door de duurzame verbouwing is de volledig digitaal aangestuurde warmtemeter zodat er geen onnodig warmteverlies is. Voor alle baden zijn bovendien afdekdekens gemaakt zodat het water minder warmte verliest als er niet wordt gezwommen. Er zijn zonnecollectoren op het dak geplaatst en er staan op het dak heatpipes, een nieuwe warmtevoorziening voor de boilers. Door ultraviolete straling en zonnestralen is het niet meer nodig om de boilers op een andere manier te verwarmen. Uit de eerste testfase blijkt de werking ervan al boven verwachting te zijn.

Het hele zwembad heeft een nieuw kleurtje gekregen. Kwam je voor de zomer binnen in een paarse omgeving, nu straalt je het rood, wit en geel fris tegemoet. De verbouwing was noodzakelijk om het zwembad klimaatneutraal te laten zijn.

Programma

Op zaterdag 20 augustus is er een opendag met voor elk wat wils. Ben je geĂŻnteresseerd in de duurzame snufjes dan kun je mee met een rondleiding. Wil je liever het water in dan kan dat natuurlijk ook. Na de opening om 10.00 uur door de wethouder is er gelegenheid om baantjes te trekken. Je kunt kennismaken met diverse clinics zoals aquazumba, aquajoggen, aquaspinning en aerobic. Er is zelfs babyzwemmen. Daarnaast is er nog een recreatief programma met een stormbaan in het water en buikglijden.

Het speciale tarief voor de open dag is EUR 2,-. Het zwembad is maandag 22 t/m vrijdag 27 augustus geopend van 9.00 - 20.00 uur. Hierna gelden de reguliere openingstijden. Kijk voor de openingstijden en overige informatie op de website van het zwembad.