Rabobank Nederland


---

Ambitieuze Raboploeg aan start Vuelta

19-8-2011 | Sponsoring

De Vuelta, ook bekend als de Ronde van Spanje, start zaterdag 20 augustus in Benidorm en duurt tot 11 september. De Ronde bestaat uit 12 etappes met een totale lengte van 3.300 kilometer. De Rabo Wielerploeg start met een ambitieuze, internationale ploeg. Met vier Spanjaarden, drie Nederlandse talenten, een Duitser en een Deen willen de Rabo's het seizoen eindigen zoals het begon: met overwinningen.

Spanjaarden
Misschien kan nog wel het meeste worden verwacht van de Spaanse renners uit de Raboploeg. Zij weten wat winnen voor eigen publiek is. Carlos Barredo won vorig jaar nog een etappe, sprinter Oscar Freire heeft al 7 etappes op zijn naam staan, Juan Manuel Garate won er tien jaar geleden een. Luis León Sanchez is de enige van het kwartet Spanjaarden die nog geen etappe won in de belangrijkste ronde in het thuisland. Op zijn palmares op Spaanse bodem prijken onder andere al wel nationale tijdrittitels en winst in de Clásica San Sebastian.

Geen favoriet
Deze gemotiveerde ploeg kent niet één speerpunt, maar dat is volgens ploegleider Erik Dekker op de website Rabosport juist de kracht. 'De ploeg heeft veel kwaliteiten op verschillende gebieden. We hebben geen echte favoriet in ons midden, waardoor we zonder druk kunnen starten. Maar we hebben juist ook veel uitdagingen. In elk geval zullen we gezien het parkoers er al meteen moeten staan, juist ook voor onze jonge klassementsrenners. De ploegentijdrit is meteen een leuke uitdaging en in de vierde rit eindigen we al op Sierra Nevada. Dit is een mooie, sterke en gevarieerde ploeg, dus ambities hebben we zeker!'

Voorspel de beste ploeg
Volg de wielrenners op www.rabosport.nl. Wielerkenners en gokkers kunnen op die site ook meedoen aan het spel Vuelta Champion en laten zien dat zij de beste ploegleider zijn.

Vuelta 2011

---