Ingezonden persbericht


Persbericht: Mies Bouwman opent eerste editie Wandelfeest Mies na 49 jaar terug bij 'Het Dorp'

Mies Bouwman verricht op zaterdag 20 augustus op feestelijke wijze de opening van het eerste Wandelfeest op Papendal in Arnhem. Honderden deelnemers spannen zich in om geld op te halen voor het Fonds verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds. Het Wandelfeest is een wandeltocht voor mensen met en zonder beperking. Deelnemers kunnen kiezen uit een traject van 4, 8 of 12 kilometer, dat vanzelfsprekend ook rolstoeltoegankelijk is. De routes gaan door de bosrijke omgeving van Papendal, vlakbij het voor Mies Bouwman bekende dorp.

Mies Bouwman presenteerde in 1962 de eerste grote geldinzamelingsactie voor de Nederlandse televisie, die totaal 50 miljoen gulden opbracht voor 'Open het Dorp'. Het Dorp werd uiteindelijk een woongemeenschap voor gehandicapten in Arnhem. Bijna vijftig jaar later komt Mies Bouwman opnieuw in actie voor mensen met een meervoudige handicap. 'Ik vind het een groot plezier om het Wandelfeest te mogen openen. Vooral omdat het zo dicht staat bij alle activiteiten die ondernomen zijn voor het Dorp', kondigt Bouwman enthousiast haar deelname aan.

Met de opbrengst van het Wandelfeest kunnen specifiek rolstoelbakfietsen en tandems worden aangeschaft voor mensen met een meervoudige beperking. Bij de start en finish zorgen onder andere artiesten als Dean Saunders en Monique Smit voor de muzikale ondersteuning tijdens en na het wandelen. Viktor Brand, presentator van SBS6 Shownieuws, is ambassadeur van het Wandelfeest en presenteert op Papendal het evenement.

//einde

Voor meer informatie, beeldmateriaal of andere vragen, kunt u contact opnemen met: