Ingezonden persbericht


Rijswijk, 12 augustus 2011

Nieuw seizoen Lotto Weekend Miljonairs bij SBS 6
Jeroen van der Boom vanaf 20 augustus weer te zien

Het Nederlandse publiek maakt vanaf zaterdag 20 augustus opnieuw kans op 1 miljoen euro in een nieuw seizoen van Lotto Weekend Miljonairs. Presentator Jeroen van der Boom speelt het bekende spel met gloednieuwe kandidaten die in de felbegeerde stoel tegenover hem plaatsnemen. Wie met 4 hulplijnen tot zijn beschikking 12 vragen goed weet te beantwoorden, wint de hoofdprijs van een miljoen euro. Daarnaast gaat het publiek in de zaal allemaal gegarandeerd met een prijs naar huis. In maart keerde het beroemde tv-spel na drie jaar met succes weer terug op de buis. Op het hoogtepunt zagen 1,7 miljoen kijkers Jeroen van der Boom de 22-jarige student Richard de Bree de miljoenenvraag stellen. Richard besloot te stoppen en ging naar huis met 500.000 euro. Of het een of meerdere kandidaten lukt om Richard te evenaren of zelfs te overtreffen, is vanaf zaterdag 20 augustus rond de klok van 22.00 uur bij SBS 6 te zien.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen krijgt Jeroen van der Boom bijzondere kandidaten tegenover zich. De nog maar 19-jarige Maria Boerman woont na een moeilijke periode in een opvanghuis voor jongeren en hoopt voldoende geld binnen te slepen om haar schulden af te betalen en een welverdiende vakantie en een eigen huisje te kunnen bekostigen.

De eveneens jonge kandidaat Jasper Leemans (22 jaar) kijkt ook terug op een moeilijke periode. Op 18-jarige leeftijd werd bij hem de diagnose van ME gesteld. Na een geestelijk en lichamelijk gevecht tegen deze slopende ziekte, heeft hij toch zijn Havodiploma weten te behalen en werkt hij inmiddels als fitnessinstructeur. Om de zware tijd af te sluiten, wil hij graag een tatoeage laten zetten en een goede vriend en zijn familie op een cadeau trakteren.

De 49-jarige Dave Salomons verkoopt in zijn eigen winkel Lottoloten en besloot zelf het geluk te beproeven door er een aan te schaffen. Dit levert hem een plek op in de kandidatenstoel. Hij hoopt dat het lot hem ook tijdens de uitzending goedgezind blijft en dat hij met het lot uit zijn eigen winkel de hoofdprijs weet te winnen.

Lotto Weekend Miljonairs
Lotto Weekend Miljonairs is de wekelijkse spelshow van SBS 6 op zaterdagavond om 22.00 uur. Jeroen van der Boom is de presentator van het programma waarbij de kandidaat die 12 vragen goed beantwoordt, de hoofdprijs van een miljoen euro wint. Nieuw is dat de kandidaat die in de stoel plaatsneemt zijn eigen levenservaring gebruikt om het prijzengeld in de wacht te slepen. Het publiek in de zaal bestaat alleen nog maar uit Lottospelers en zij gaan allemaal gegarandeerd met een prijs naar huis. Vanavond was de laatste uitzending van dit seizoen. Lotto Weekend Miljonairs keert dit najaar terug. Voor meer informatie zie https://www.lottoweekendmiljonairs.nl/.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een product van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.




Ingezonden persbericht