Ingezonden persbericht



---





Persbericht, 12 augustus 2011

Mountainbiken op World Cup parcours

In het weekend van 20 en 21 augustus organiseren SnowWorld Landgraaf, Stichting Wielerpromotie het Groene Hart en mountainbikevereniging Discovery in het Zuid-Limburgse Landgraaf een mountainbike-evenement van topniveau. Twee dagen lang kunnen mountainbikers zich uitleven op een parcours dat kan wedijveren met tracks van wereldklasse.

In de nabije omgeving van SnowWorld Landgraaf is een technisch en zwaar traject uitgezet op en rond de Wilhelminaberg. De bikers zullen over zowel goede klim- als daalcapaciteiten moeten beschikken, zodat de meest complete mountainbikers voor de overwinning in aanmerking komen. Het ruime hoogteverschil en de technische passages geven de omloop in Landgraaf een internationaal karakter. Overigens vond hier in 1992 al eens een manche van de UCI World Cup plaats. Mountainbikers die nabij SnowWorld al een rondje reden, spraken van een 'echt zwaar parcours, zoals je dat in Zuid-Limburg verwacht.'

De wedstrijden zijn verdeeld in verschillende categorieën, waaronder jeugd, amateurs, masters, nieuwelingen, junioren en vrouwen. Het weekend wordt op zondag afgesloten met een wedstrijd voor de elite. Naast deze wedstrijden is er tevens een funklassewedstrijd over twee dagen waar deelnemers zonder KNWU-licentie aan deel kunnen nemen.