Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Militair vliegspektakel bij Aviodrome!

Lelystad, 16 augustus 2011 - Een bezoek aan de Aviodrome op 20 en 21 augustus belooft bijzonder te worden. Tijdens dit weekend is het een komen en gaan van zeldzame historische vliegtuigen, worden bezoekers mee teruggenomen naar de jaren veertig en is er voor de kinderen een groots kinderspeelland. Kortom, volop te zien en te doen voor jong en oud tijdens het militair vliegspektakel!

Mustang
Klein, snel en zwaar bewapend. Zo verscheen de P-51 Mustang in 1942 op het oorlogstoneel. Samen met de Spitfire is de Mustang het bekendste gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. De Mustang werd een bekende verschijning boven Nederland als escortevliegtuig voor de Amerikaanse bommenwerpers onderweg naar Duitsland. Vanaf 1945 vloog de Mustang ook in Nederlandse dienst. Naast de Mustang komen er ook andere zeldzame vliegtuigen naar de Aviodrome, zoals de Lockheed P-38 Lightning van Red Bull, de Dassault Flamant MD-311 en de Skyraider. Allen uiterst bijzonder, omdat zij zelden in Nederland te bewonderen zijn. Ook bekende en minder bekende luchtmacht-hoofdrolspelers als de Piper Cub en de Piaggio zijn op 20 en 21 augustus bij de Aviodrome te zien.

Activiteiten voor jong en oud
Om helemaal terug te gaan naar de jaren 40, zijn er circa 200 acteurs in soldatentenue en met militaire uitrusting aanwezig, die verhalen uit de oorlog vertellen en demonstraties geven. Er zijn muzikale optredens en voor de jonge bezoekers is er een kinderspeelland. Hier kunnen ze zich uitleven en plezier maken met tal van springkussens en een draaibare klimwand. Op beide dagen worden er op speelse wijze marcheertrainingen gegeven.

Ruilbeurs
Daarnaast organiseert de Aviodrome dit weekend een militaire ruilbeurs. Op de beurs wordt een grote verscheidenheid aan luchtvaart en militaire items aangeboden uit verschillende tijdvakken. Te denken valt aan items als dvd's, schilderijen, boeken, tijdschriften, luchtvaart 'musthaves' en nog meer. De Aviodrome is gedurende het weekend elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor bezoek aan het vliegspektakel geldt de reguliere entreeprijs voor de Aviodrome. Bij slecht weer zullen niet alle vliegtuigen de Aviodrome vliegend kunnen bereiken. Kijk voor meer informatie op www.aviodrome.nl of bel met 0320 - 289 842.


Noot voor redacties

Noot voor redacties,