Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS uitzendingen op 20, 21 en 22 augustus 2011

HILVERSUM, 19 augustus 2011

Ook Ronald de Boer vaste analyticus NOS Studio Voetbal

Ex-international Ronald de Boer (41) treedt ook toe tot het 'gilde' van analytici van NOS Studio Voetbal. De Boer, die 67 keer het Oranjeshirt droeg, kwam tijdens zijn actieve carrière onder meer uit voor Ajax, FC Twente, het Spaanse Barcelona en Glasgow Rangers uit Schotland. De nieuwste NOS-aanwinst schuift aanstaande zondag voor het eerst aan bij presentator Jack van Gelder en zijn vaste tafelgenoot Jan Van Halst. Tom van 't Hek en Jan Mulder completeren zondag het gastenkwartet.

Ronald de Boer is, net als andere regelmatig terugkerende analytici Tom van 't Hek, Jan Mulder, Youri Mulder, Arno Vermeulen en Ronald Waterreus, ongeveer eens per maand te zien bij NOS Studio Voetbal. Het gezelschap aan tafel wordt verder regelmatig aangevuld met een wisselende invité uit de vaderlandse voetbalwereld, waaronder internationals van het Nederlands elftal. De aftrap van NOS Studio Voetbal is wekelijks rond de klok van 22.15 uur op Nederland 1.

EK dressuur bij NOS Studio Sport: comeback Totilas, Van Grunsven analist

Het finaleweekend van het Europees kampioenschap dressuur vormt zaterdag 20 en zondag 21 augustus de hoofdmoot van de middaguitzendingen van NOS Studio Sport. Alle ogen zijn gericht op 'onze' Totilas, die in Rotterdam voor het eerst is teruggekeerd op Nederlandse bodem. Op de laatste twee EK-dagen staan de Grand Prix Spécial en de Kür op muziek op het programma. Op beide onderdelen behoort Totilas met zijn Duitse ruiter Matthias Alexander Rath tot de favorieten. Zij hebben concurrentie voor het eremetaal van de Nederlandse ruiter Adelinde Cornelissen met haar paard Parzival. Topamazone Imke Schellekens-Bartels, die vanwege een blessure van haar paard Sunrise zelf niet kan deelnemen, is op zaterdag analist bij de NOS. Een dag later zit meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven bij presentator Henry Schut aan tafel.

Beelden van het EK in het Kralingse Bos zijn op zaterdag (15.00-17.50 uur) en op zondag (13.10-17.50 uur) te zien op Nederland 1. In de reguliere weekenduitzendingen van NOS Langs de Lijn worden de Radio 1-luisteraars op de hoogte gehouden van de prestaties van ruiters en paarden in Rotterdam. Op zaterdag begint NOS Langs de Lijn om 16.30 uur, op zondag is het programma te beluisteren vanaf 14.00 uur.

Op dag één en twee van het Europees kampioenschap kunnen de paardenliefhebbers de verrichtingen van de landenteams rechtstreeks volgen via Sport24 en nos.nl. Klik hier voor de promo.

Veel aandacht 'Road to Londen' hockeyteams bij NOS

De NOS besteedt van zaterdag 20 tot en met zondag 28 augustus veel aandacht aan het Europees kampioenschap hockey. Voor de Nederlandse mannen- en vrouwenploeg begint met deze EK-eindronde de 'Road to Londen'. De Oranjeteams kunnen in het Duitse Mönchengladbach namelijk een startbewijs veiligstellen voor de Olympische Spelen 2012. Alle 'Nederlandse' duels zijn live te zien op Sport24 en nos.nl. Radio 1-luisteraars worden via flitsen in de lopende programmering op de hoogte gehouden van de verrichtingen van de Oranjeteams. Klik hier voor de promo.

Volg de Vuelta van start tot finish live bij NOS

Wie dacht dat met het einde van de Tour de France ook het wielerseizoen erop zit, heeft het mis. Komende zaterdag - 20 augustus - beginnen de renners in Benidorm aan de Ronde van Spanje, voor ruim 3300 kilometer door het Spaanse land. De Vuelta is van start tot finish live te volgen via nos.nl. Verder is er dagelijks een samenvatting van de die dag gereden etappe te zien in het NOS Sportjournaal (18.40 uur, Nederland 1) en het sportblok van Nieuwsuur (22.40 uur, Nederland 2). In de weekeinden is een rechtstreeks verslag van de Spaanse ronde eveneens te zien op Nederland 1. In de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn is ook veel aandacht voor de ontwikkelingen op Spaanse bodem. Op werkdagen is NOS Langs de Lijn te beluisteren tussen 22.00 en 23.00 uur. Op zaterdag begint de uitzending om 16.30 uur, op zondag is het programma te beluisteren vanaf 14.00 uur.

Het commentaar bij beelden in het weekend is afwisselend in handen van Mart Smeets, Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra. Doordeweeks nemen Gio Lippens en Joris van den Berg deze taak op zich. In het weekend doen Lippens en Van den Berg verslag voor Radio 1.

Klik hier voor de promo.

Zondag in NOS Studio Sport: Foppe de Haan op Tuvalu

Begin augustus vloog Foppe de Haan naar de andere kant van de wereld om voor vier weken aan de slag te gaan als bondscoach van de Polynesische eilandengroep Tuvalu. De archipel is geen lid van de FIFA en mag niet deelnemen aan de kwalificatie voor het komende WK, maar wil in de toekomst graag erkend worden door de wereldvoetbalbond. Foppe de Haan, voormalig trainer van sc Heerenveen en oud-bondscoach van Jong Oranje, moet daarbij helpen. Verslaggever Ellen Brans reisde met hem naar Tuvalu om te kijken hoe hij het daar doet als bondscoach. Haar tweede reportage is zondagmiddag te zien in NOS Studio Sport (13.11-17.53 uur, Nederland 1). Lees hier de weblog van Ellen Brans.

ZATERDAG 20 AUGUSTUS

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport Extra (15.00-17.50 uur)

· Paardensport: live verslag en reportages van het EK dressuur in Rotterdam. Commentaar: Anita van Adelsbergen. Interviews en reportages: Jeroen Stekelenburg. Presentatie ter plaatse: Henry Schut. Topamazone Imke Schellekens-Bartels is te gast.

· Hockey: samenvatting van de wedstrijd Nederland-Azerbeidzjan (vrouwen) tijdens het EK in Mönchengladblach. Commentaar: Tim Steens.

NOS Sportjournaal (18.15-18.21 uur)

· Hockey: aandacht voor de wedstrijd Nederland-Azerbeidzjan (vrouwen) tijdens het EK in Mönchengladblach.

· Paardensport: aandacht voor het EK dressuur in Rotterdam.

· Wielrennen: aandacht voor de eerste etappe van de Vuelta, een ploegentijdrit in Benidorm.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Studio Sport Eredivisie (22.32-23.23 uur)

· Samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden van vandaag:

- Vitesse-FC Utrecht (Commentaar: Jan Roelfs)

- sc Heerenveen-FC Twente (Commentaar: Frank Snoeks)

- Excelsior-De Graafschap (Commentaar: Jeroen Elshoff)

- NAC Breda-FC Groningen (Commentaar: Ronald van der Geer)

NOS Studio Sport (23.28-23.54 uur)

· Wielrennen: samenvatting van de eerste etappe van de Vuelta, een ploegentijdrit in Benidorm.

· Hockey: samenvatting van de wedstrijd Nederland-Azerbeidzjan (vrouwen) tijdens het EK in Mönchengladblach.

· Paardensport: aandacht voor het EK dressuur in Rotterdam.

· Wielrennen: aandacht voor de wereldbekerwedstrijden BMX in Londen.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

RADIO 1

In de lopende programmering

· Hockey: vanaf 12.00 uur flitsen van de wedstrijd Nederland-Azerbeidzjan (vrouwen) tijdens het EK in Mönchengladblach. Commentaar: Geerhard de Grooth.

NOS Langs de Lijn (16.30-18.00 uur)

· Sportforum met vaste gast Ton Boot, voetbaljournalist van Trouw Henk Hoijtink en Iwan van Duren van Voetbal International.

· Paardensport: flitsen van het EK dressuur in Rotterdam. Commentaar: Ed van den Bent.

· Hockey: nabeschouwing van de wedstrijd Nederland-Azerbeidzjan (vrouwen) tijdens het EK in Mönchengladblach.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Langs de Lijn (19.00-23.00 uur)

· Voetbal: flitsen van de Eredivisiewedstrijden van vanavond:

- Vitesse-FC Utrecht (Commentaar: Richard van der Made)

- sc Heerenveen-FC Twente (Commentaar: Henk Kok)

- Excelsior-De Graafschap (Commentaar: Andy Houtkamp)

- NAC Breda-FC Groningen (Commentaar: Ragnar Niemeijer)

· Paardensport: nabeschouwing van het EK dressuur in Rotterdam.

· Wielrennen: nabeschouwing van de eerste etappe van de Vuelta, een ploegentijdrit in Benidorm.

· Hockey: nabeschouwing van de wedstrijd Nederland-Azerbeidzjan (vrouwen) tijdens het EK in Mönchengladblach.

· Voetbal: buitenlands voetbal met aandacht voor Engeland en Duitsland.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Max van Weezel

· Vanavond in 'het Oog' onder andere aandacht voor de muziek van de Syrische artiest Omar Souleyman, die vanavond optreedt op Lowlands.

SPORT24

· Paardensport: van 09.30 tot 17.00 uur rechtstreekse beelden van het EK dressuur in Rotterdam. Commentaar: Ed van den Bent.

· Hockey: vanaf 12.00 uur rechtstreeks verslag van de wedstrijd Nederland-Azerbeidzjan (vrouwen) tijdens het EK in Duitsland. Commentaar: Tim Steens.

NOS.NL

· Paardensport: van 09.30 tot 17.00 uur rechtstreekse beelden van het EK dressuur in Rotterdam. Commentaar: Ed van den Bent.

· Hockey: vanaf 12.00 uur rechtstreeks verslag van de wedstrijd Nederland-Azerbeidzjan (vrouwen) tijdens het EK in Duitsland. Commentaar: Tim Steens.

· Wielrennen: vanaf 17.00 uur rechtstreeks verslag van de eerste etappe van de Vuelta, een ploegentijdrit in Benidorm. Commentaar: Mart Smeets en Maarten Ducrot.

ZONDAG 21 AUGUSTUS

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport (13.11-17.51 uur)

· Paardensport: live verslag en reportages van het EK dressuur in Rotterdam. Commentaar: Anita van Adelsbergen. Interviews en reportages: Jeroen Stekelenburg. Presentatie ter plaatse: Henry Schut. Anky van Grunsven schuift aan als analist.

· Hockey: samenvatting van de wedstrijd Nederland-Frankrijk (mannen) tijdens het EK in Mönchengladblach.

· Wielrennen: rechtstreekse beelden van de tweede etappe van de Vuelta van La Nucia naar Playas de Orihuela over 175 km. Commentaar: Mart Smeets en Maarten Ducrot.

· Voetbal: reportage over Foppe de Haan als bondscoach van de Polynesische eilandengroep Tuvalu.

· Voetbal: overzicht van de Eredivisiewedstrijden die vrijdag en zaterdag zijn gespeeld en een interview met PSV-trainer Fred Rutten voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag-PSV.

NOS Studio Sport (18.11-18.52 uur)

· Hockey: samenvatting van de wedstrijd Nederland-Frankrijk (mannen) tijdens het EK in Mönchengladbach. Commentaar: Philip Kooke.

· Wielrennen: samenvatting van de tweede etappe van de Vuelta van La Nucia naar Playas de Orihuela over 175 km. Commentaar: Gio Lippens.

· Paardensport: aandacht voor het EK dressuur in Rotterdam.

· Volleybal: reportage over het NK beachvolleybal in Scheveningen.

· Wielrennen: aandacht voor de Vattenfall Cyclassics, een jaarlijkse wielerkoers in Hamburg.

· Motorcross: aandacht voor de MX 2 tijdens de GP van Groot-Brittannië.

· Honkbal: samenvatting van de play off-wedstrijd L&D Amsterdam-Vaessen Pioniers. Commentaar: Andy Houtkamp.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Studio Sport Eredivisie (18.58-19.53 uur)

· Samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden van vandaag:

- Heracles Almelo-Feyenoord (Commentaar: Frank Snoeks)

- AZ-NEC (Commentaar: Jeroen Elshoff)

- VVV Venlo-Ajax (Commentaar: Jan Roelfs)

- ADO Den Haag-PSV (Commentaar: Arno Vermeulen)

NOS Studio Voetbal (22.10-23.00 uur)

· Wekelijks opiniërend programma over voetbal, gepresenteerd door Jack van Gelder. Jan van Halst, Tom van 't Hek en Ronald de Boer zijn vanavond te gast.

NOS 60 jaar Oranje op TV (23.53-24.28 uur)

· Herhaling van deel twee van de vijfdelige serie over de NOS programma's, waarbij het Koninklijk Huis centraal staat. Koos Postema spreekt in deze aflevering met diverse mensen die nauw betrokken waren bij de interviews die afgenomen zijn in de afgelopen 60 jaar.

NEDERLAND 2

- Nieuwsuur vervalt in verband met de uitzending van Zomergasten -

RADIO 1

In de lopende programmering

· Voetbal: vanaf 12.30 uur live flitsen van de Eredivisiewedstrijd Heracles Almelo-Feyenoord. Commentaar: Ronald van der Geer.

NOS Langs de Lijn (14.00-18.00 uur)

· Voetbal: flitsen van de Eredivisiewedstrijden die vandaag worden gespeeld:

- Heracles Almelo-Feyenoord (Commentaar: Ronald van der Geer)

- AZ-NEC (Commentaar: Frank Wielaard)

- VVV Venlo-Ajax (Commentaar: Evert ten Napel)

- ADO Den Haag-PSV (Commentaar: Bas Ticheler)

· Motorcross: live flitsen van de MX2 tijdens de GP van Groot-Brittannie. Commentaar: Hans van Loozenoord.

· Paardensport: live flitsen van het EK dressuur in Rotterdam. Commentaar: Ed van den Bent.

· Hockey: live flitsen van de wedstrijd Nederland-Frankrijk (mannen) tijdens het EK in Mönchengladbach. Commentaar: Geerhard de Grooth.

· Beachvolleybal: live flitsen van het NK in Scheveningen. Commentaar: Lars Geerts.

· Wielrennen: live flitsen van de tweede etappe van de Vuelta van La Nucia naar Playas de Orihuela over 175 km. Commentaar: Gio Lippens.

· Honkbal: live flitsen van de play off-wedstrijd L&D Amsterdam-Vaessen Pioniers. Commentaar: Andy Houtkamp.

· Wielrennen: nabeschouwing van de Vattenfall Cyclassics, een jaarlijkse wielerkoers in Hamburg, met Joris van den Berg.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

In de lopende programmering

· Hockey: vanaf 18.00 uur flitsen van de wedstrijd Nederland-Spanje (vrouwen) tijdens het EK in Mönchengladbach. Commentaar: Geerhard de Grooth.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Voetbal: overzicht van de wedstrijden die dit weekend zijn gespeeld met Ronald van der Geer.

· Hockey: nabeschouwing van de wedstrijden die zijn gespeeld tijdens het EK in Mönchengladbach.

· Paardensport: reportage over het EK dressuur.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: John Jansen van Galen

· Onderwerpen nog niet bekend.

SPORT24

· Paardensport: van 09.30 tot 17.00 uur rechtstreekse beelden van het EK dressuur in Rotterdam. Commentaar: Anita van Adelsbergen.

· Wielrennen: vanaf 15.15 uur rechtstreeks verslag van de Vattenfall Cyclassics, een jaarlijkse wielerkoers in Hamburg. Commentaar: Joris van den Berg.

· Hockey: vanaf 14.00 uur rechtstreeks verslag van de wedstrijd Nederland-Frankrijk (mannen) tijdens het EK in Mönchengladbach. Commentaar: Philip Kooke.

· Hockey: vanaf 18.00 uur rechtstreeks verslag van de wedstrijd Nederland-Spanje (vrouwen) tijdens het EK in Mönchengladbach. Commentaar: Tim Steens.

NOS.NL

· Hockey: vanaf 14.00 uur rechtstreeks verslag van de wedstrijd Nederland-Frankrijk (mannen) tijdens het EK in Mönchengladbach. Commentaar: Philip Kooke.

· Hockey: vanaf 18.00 uur rechtstreeks verslag van de wedstrijd Nederland-Spanje (vrouwen) tijdens het EK in Mönchengladbach. Commentaar: Tim Steens.

· Paardensport: na de heren hockeywedstrijd rechtstreekse beelden van het EK dressuur in Rotterdam. Commentaar: Anita van Adelsbergen.

MAANDAG 22 AUGUSTUS

NEDERLAND 1

NOS Sportjournaal (18.44-18.53 uur)

· Wielrennen: samenvatting van de derde etappe van de Vuelta van Petrer naar Totana.

· Judo: vooruitblik op het WK in Parijs.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NEDERLAND 2

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.40 uur)

Sportblok circa 22.30 uur

· Wielrennen: samenvatting van de derde etappe van de Vuelta van Petrer naar Totana.

· Hockey: samenvatting van de wedstrijd Nederland-Engeland (mannen) tijdens het EK in Mönchengladbach.

· Judo: vooruitblik op het WK in Parijs.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NEDERLAND 3

NOS op 3 (22.58-23.05 uur)

· Het nieuws van de dag wordt deze zomer gepresenteerd op een wisselend tijdstip.

SPORT 24/NOS.nl

· Hockey: vanaf 19.00 uur rechtstreeks verslag van de wedstrijd Nederland-Engeland (mannen) tijdens het EK in Mönchengladbach. Commentaar: Philip Kooke.

RADIO 1

In de lopende programmering

· Hockey: vanaf 19.00 uur flitsen van de wedstrijd Nederland-Engeland (mannen) tijdens het EK in Mönchengladbach. Commentaar: Geerhard de Grooth.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Hockey: nabeschouwing van de wedstrijd Nederland-Engeland (mannen) tijdens het EK in Mönchengladbach.

· Wielrennnen: nabeschouwing van de derde etappe van de Vuelta van Petrer naar Totana.

· Judo: vooruitblik op het WK in Parijs.

· Voetbal: 'the day after' het voetbalweekend.

· Atletiek: reportage over de voorbereiding van de Nederlandse vrouwenestafetteploeg 4x100 meter die zich voorbereidt op het WK in Daegu Zuid-Korea.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Eva Jinek

· Gesprek met econoom van de maand Ivo Arnold.