Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Zeldzame vliegtuigen tijdens militair vliegspektakel bij Aviodrome!

Lelystad, 1 augustus 2011 - Op 20 en 21 augustus pakt de Aviodrome groots uit met een militair vliegspektakel. Vele zeldzame en bijzondere militaire vliegtuigen brengen dit weekend een bezoek aan het luchtvaartpark. Verder zijn er optredens en nemen verschillende living history groepen in soldatentenue en met militaire uitrusting de bezoekers mee terug naar de jaren veertig. Ook is er aan de jonge bezoekers gedacht. Kortom, een spektakel voor het hele gezin!

'Red Bull'
Eén van de bijzondere vliegtuigen die de Aviodrome bezoekt, is de Lockheed P-38 Lightning 'Red Bull'. Dit vliegtuig is een zeldzaamheid in Europa en het is voor het eerst in tientallen jaren dat dit beroemde vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland te zien zal zijn. In maart 2009 is het vliegtuig in het bezit gekomen van de Oostenrijkse 'Flying Bull'. Deze organisatie heeft het vliegtuig opgeknapt en dat heeft geresulteerd in een gracieuze historische verschijning. De Lockheed P-38 Lightning werd geproduceerd in de periode van 1941 tot 1945 en nu zijn er nog maar een paar over, waarvan deze 'Red Bull' het enige vliegende exemplaar in Europa is.

Blikvangers
Een ander zeldzaam toestel dat de Aviodrome met een bezoek vereert is de Skyraider. Dit vliegtuig werd voor het eerst in actie gebracht tijdens de oorlog in Korea. Ondanks dat de eerste straaljagers toen al in actie waren, bezat de Skyraider een groot voordeel: zijn zware bewapening tegen gronddoelen en de mogelijkheid om veel langer in de lucht te kunnen blijven dan een straaljager. Ook de tweemotorige Franse Dassault Flamant MD-311 komt tijdens het militair vliegspektakel langs. Sinds zijn pensionering bij de Franse krijgsmacht is het een uitzonderlijke verschijning in het Europese luchtruim.

Living history
Naast de vele vliegtuigen, brengen living history groepen en de Sgt. Wilsons Army Show de bezoeker helemaal terug in de jaren veertig. Voor de jonge bezoekers is er een kinderspeelland, kortom: een spektakel voor het hele gezin! De Aviodrome is gedurende het weekend elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor bezoek aan het vliegspektakel geldt de reguliere entreeprijs voor de Aviodrome. Bij slecht weer zullen niet alle vliegtuigen de Aviodrome vliegend kunnen bereiken. Kijk voor meer informatie op www.aviodrome.nl of bel met 0320 - 289 842.
Noot voor redacties

Noot voor redacties,