Ingezonden persbericht


Lelystad, 13 juli 2011

Persbericht

Uitgast 2011, verrassend, veelzijdig, actief

Het elfde Uitgastfestival op 20 en 21 augustus in het Natuurpark Lelystad -hét laagdrempelige en gratis toegankelijke openluchtfestival- heeft weer heel wat verrassingen te bieden. Zo kunnen kinderen actief meedoen met APOLLOkids en krijgen amateurmusici de kans om mee te spelen op verschillende locaties in het Natuurpark. Er is zelfs muziek van Prince en liefhebbers van The Thrilling Thirties kunnen hun hart ophalen. Dit alles onder het thema 'Onbekend wordt bemind', waarbij bijzondere muzikale vormen de harten van de festivalgangers gaan veroveren.

Amateurmusici in actie

Uitgast nodigt amateurmusici uit om op de zondag op locatie mee te spelen in bewerkingen van het beroemde stuk "The Planets" van de Engelse componist Holst. De locaties in het park stellen de planeten voor waarlangs het publiek wandelt en luistert. Elk niveau is welkom en ook elk (verplaatsbaar) instrument: gitaar, zangstem, slagwerk. Repetitie is er op zaterdag de 20e o.l.v. bewerkers Bart de Vrees en Ivo Bol. Voor iedere amateurmusicus een uitgelezen kans om een unieke ervaring te delen. Belangstellenden melden zich aan vóór 18 juli. Meer informatie is te vinden op de website Uitgast.nl

Kinderen met APOLLOkids de wijde wereld in

Uitgast presenteert weer een uitgebreid kinderprogramma. Hoogtepunt is op zondag de kindervoorstelling De wijde wereld in van APOLLOkids. Muziektheater met live muziek en een verteller. APOLLOkids speelt stevige rock- en dancenummers als Eendje Kwek en Dobberen, waarbij kinderen kunnen meeswingen, maar ook prachtige luistermuziek en meezing-liedjes. Aan dit optreden is een kinderwedstrijd verbonden. Kinderen kunnen een tekening of een stukje "recensie" over de voorstelling maken en onder de inzenders verloot Uitgast een grote stapel prentenboeken met de CD van de voorstelling.

Muziek van Prince, maar dan anders

De programmeur van Uitgast, saxofonist Ties Mellema, speelt allerlei stijlen maar tot nu toe geen popmuziek, ook al is Mellema sinds zijn tienertijd gefascineerd door muziek als die van Prince. Hedendaagse componisten als Dramm en Van Klaveren bewerkten nummers als Purple Rain tot herkenbare hedendaagse muziek: Prince met een twist. Op zondag speelt Mellema die muziek samen met strijkkwartet En Accord en Wilmar de Visser op contrabas onder de titel 'Half Blood, the music of Prince'.

De Thrilling thirties: Berlijn-Parijs in het Natuurpark

Eveneens op zondag, in de Waterlely, nemen drie musici onder de naam Thrilling Thirties de luisteraar mee naar het betoverende nachtleven van Parijs en Berlijn uit de jaren dertig. Muziek van o.a. Eric Satie (het Parijse cabaret Le chat noir) en de omstreden Duitse componist Bumcke, die door de nationaalsocialisten werd geboycot. Nederlandse premières! Inderdaad Thrilling music, waarvoor geldt: onbekend moet bemind worden.

Meer informatie of donateur worden....

De website Uitgast.nl biedt veel meer informatie over dit festival. Dit gratis toegankelijke festival kan alleen voortbestaan als er veel enthousiaste sponsoren en donateurs zijn, die het festival een warm hart toedragen. Aarzel niet om u via de website daarvoor aan te melden.

Pagina 1/2

Praktische informatie op een rij

Data: zaterdagavond 20 augustus 19.30-23.00 uur

zondag 21 augustus 11.00-18.00 uur

Plaats:Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad

Parkeren:Parkeerruimte in de nabijheid, aparte voorziening voor mindervaliden

Toegang:Gratis

Programmaboek:¤2