Ingezonden persbericht


Paralympische topsporters supporten Wandelfeest
Topsporters Marije Smits (atletiek), Aniek van Koot (rolstoeltennis), Jiske Griffioen (rolstoeltennis) en Suzan Verduijn (atletiek) zijn zaterdag 20 augustus aanwezig bij het Wandelfeest op Papendal. De paralympische sporters vinden het belangrijk om het goede doel te steunen en alle deelnemers, met of zonder handicap, toe te juichen.

Atlete Marije Smits is lid van Team Parastars, het eerste team gehandicapte topsporters ter wereld dat de krachten van verschillende sporters bundelt. Marije is zaterdag 20 augustus graag aanwezig om onder de aandacht te brengen wat mensen met een beperking allemaal wél kunnen. 'Het wordt een gezellig maar ook bijzonder evenement waarbij mensen met en zonder handicap samen wandelen. Er hebben zich al ruim 300 deelnemers aangemeld, dus het Wandelfeest wordt echt een feest! "

Het Wandelfeest is een initiatief van Fonds verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds en is bedoeld om het belang dat iedereen mee kan doen in de maatschappij onder de aandacht te brengen. Daarnaast zamelen deelnemers en supporters van het Wandelfeest geld in voor mensen met een meervoudige handicap. Iedereen wordt dan ook opgeroepen om mee te wandelen. Deelnemers met en zonder handicap kunnen zich opgeven voor een wandelroute van 4, 8 of 12 kilometer. Alle routes zijn rolstoeltoegankelijk. Inschrijven kost ¤ 7,50; daarnaast is het de bedoeling om geld op te halen door sponsoring.

Het Wandelfeest wordt naast een uitdagende wandeltocht ook een muzikaal festijn. Monique Smit, Dean Saunders maar ook swingende fanfareorkesten zullen de wandelaars voor, tijdens en na de wandeling opzwepen.

SBS Shownieuws-presentator Viktor Brand is ambassadeur van het Wandelfeest en niemand minder dan Mies Bouwman geeft zaterdag 20 augustus om 12.00 uur op ludieke wijze het officiële startsein.




Ingezonden persbericht