Ingezonden persbericht


()
PERSBERICHT
Eindhoven, maandag 15 augustus 2011

Open Dag vleesvarkensstal Familie Van de Ven-Van Dinter, Mariahout

Datum: 20 augustus a.s.
Locatie: Vossenberg 4, Mariahout

De familie Van de Ven-Van Dinter heeft een nieuwe stal gebouwd voor vleesvarkens met 14 afdelingen. Het betreft een modern ingerichte stal die voldoet aan Maatlat Duurzame Veehouderij. De stal biedt plaats aan 2.500 dieren. Aan de voorzijde is een voerruimte en afleverruimte voorzien.

Naar aanleiding hiervan willen zij u graag uitnodigen voor een Open Dag. Op zaterdag 20 augustus a.s. bent u van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom op de Vossenberg 4 in Mariahout om de nieuwe stal te bezichtigen.

Tijdens de Open Dag kunt u het volgende bezichtigen:

o Wanden opgebouwd uit Prefab betonpanelen
o Luchtinlaatgaten aan de Noord-Oost gevel, waarna de lucht onder de bolle vloeren naar de centrale gang gaat en via het voerpad in de afdelingen komt o De hokken zonder luchtinlaat zijn uitgevoerd met combi-roosters o Centraal luchtafzuigkanaal in de nok van de stal o Inpandig ingebouwde gecombineerde biologische luchtwasser o Kunststof hokinrichting
o Droogvoersysteem met een mogelijkheid tot nippelvoeding

Wij verzoeken u vriendelijk om niet in bedrijfskleding te komen en alle hygiënemaatregelen in acht te nemen.

De Open Dag wordt georganiseerd door Brameco*Zon Voeders in samenwerking met de familie Van de Ven-Van Dinter.

Over Bramecoâ^(TM)Zon Voeders
Bramecoâ^(TM)Zon is een middelgrote diervoedercoöperatie en behoort tot de 15 grootste diervoederproducenten van Nederland. De kernactiviteiten bestaan uit het produceren en vermarkten van diervoeders voor de pluimvee-, de varkens- en de rundveesector. Daarnaast heeft Bramecoâ^(TM)Zon belang in diverse deelnemingen, waaronder Broederij Lagerwey, Schothorst Feed Research, Cebeco Meststoffen en Agrovision. Bramecoâ^(TM)Zon heeft twee productielocaties in Eindhoven en in Udenhout. De afzet is grotendeels geconcentreerd in Brabant, Zeeland, Limburg en Gelderland. Hiernaast exploiteert Bramecoâ^(TM)Zon drie Boerenbondwinkels in Udenhout, Moergestel en Middelbeers.