Politie Midden- en West Brabant

Rustige horecanacht in Breda

Breda, 20-08-2011

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag toezicht gehouden in het uitgaansgebied van Breda. Volgens de diensdoende agenten verliep de nacht rustig. Twee personen zijn aangehouden voor respectievelijk verboden wapen bezit en belediging.

Rond 00:50 uur werd een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden, omdat tijdens een preventieve fouillering bleek dat hij in het bezit was van een mes en een kleine hoeveelheid wiet. Een man en twee vrouwen kregen een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde nadat zij op de Reigerstraat aan het vechten waren. Een man werd rond 03:50 uur aangehouden voor bedreiging en belediging van een agent. Ook drie wildplassers gingen op de bon. In het kader van preventief fouilleren zijn 108 stappers door agenten gefouilleerd.

De burgemeester van Breda heeft deze week een gebied in het centrum van Breda aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Daarmee kan de politie preventief fouilleren, telkens met toestemming van de officier van Justitie. Hiermee kan de openbare orde en veiligheid beter gewaarborgd worden. De maatregel van de burgemeester volgt op berichten over een groep die zich vorig weekend intimiderend zou hebben opgesteld in de Bredase horeca. De politie doet daar onderzoek naar. Los van dit incident is het komend weekend erg druk met festiviteiten in Breda en zijn er de laatste weken diverse berovingen in het park Valkenberg geweest.

Laatst gewijzigd 20-08-2011 14:27 | © Regio Midden en West Brabant |