Politie Zeeland


---


1368-2011 Getuigen gezocht poging beroving, Zierikzee
De politie is op zoek naar getuigen van een poging beroving op een 78-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland.
De man fietste zaterdag rond 22.00 uur over de Lange Blokweg richting Noordgouwe. Ter hoogte van de Leverdijk zag hij een donkere auto half in de berm geparkeerd staan en stond een jongen van ca. 20 jaar midden op het fietspad. Toen de 78-jarige man vroeg wat er loos was werd hij bedreigd en moest hij zijn geld afgeven. Het slachtoffer gaf hieraan geen gehoor en riep dreigende woorden naar zijn overvaller. Toen er ook nog een bromfietser passeerde, koos de overvaller eieren voor zijn geld en stapte achterin de auto. De auto, met voorin nog twee jongens, reed vervolgens weg.

De politie in Zierikzee is op zoek naar getuigen en dan met name naar de bromfietser. Dit is vermoedelijk een oudere man op een schakelbrommer die rond 22.00 uur over de Lange Blokweg richting Schuddebeurs reed. Op het fietspad moest hij uitwijken voor het slachtoffer en zijn belager. Ook moet hij de stilstaande auto hebben gezien. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

1369-2011 Inbreker op heterdaad betrapt, Middelburg
Een 23-jarige Vlissinger is vrijdagavond rond 21.15 uur door een burger op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets uit een garage aan de J.H. Huyssenstraat.
De Vlissinger fietste weg richting de Statenlaan waar hij door de getuige in zijn kraag werd gevat en werd overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat bij de woning nog enkele spullen, waaronder twee fietsen, waren 'koud gezet'. Vermoedelijk had de dief de intentie deze later op te halen.

1370-2011 Diefstal personenauto, Yerseke
Vanaf de Beatrixstraat is tussen vrijdag 21.00 uur en zaterdag 06.00 uur een personenauto gestolen.
Betreft een zwarte BMW voorzien van het kenteken 39-SP-TL.



Noot voor redacties



Politie Zeeland