Artis

zaterdag 20 augustus 2011
18:30 - het prieeltje bij de flamingo's
ZOOmeravond
Een naam met gevoel voor traditie, een naam die het koperkwintet met glans draagt sinds het `De Ruyter jaar' (2007). MAR V speelt in de standaard bezetting voor koperkwintet 2 trompetten, hoorn, trombone en bas-tuba.

Naast deze vorm wordt ook opgetreden als MAR V + waarbij het kwintet wordt aangevuld met pauken en percussie. Het kwintet speelt een veelzijdig repertoire uit alle tijdvakken van de muziek historie, waaronder ouvertures van Monteverdi, Mozart en Rossini, operamuziek uit bijvoorbeeld Carmen van Bizet.

Daarnaast het gehele originele repertoire voor koperkwintet van Scheidt tot hedendaags. Dit alles natuurlijk aangevuld met selecties uit film, musical, swing en pop muziek. In de loop der jaren is echter ook een groot `eigen' repertoire opgebouwd bestaande uit bijzondere composities, arrangementen en gelegenheidswerken die het totale repertoire completeren.

Dit door een groot aantal componisten en arrangeurs uit de directe muzikale periferie rond de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het ensemble speelt bijvoorbeeld jaarlijks in de Ridderzaal in Den Haag tijdens de veteranendag, geeft het schoolconcerten in binnen en buitenland en verzorgd optredens voor leden van het Koninklijk Huis. Ook wordt het ensemble veelvuldig ingezet bij feestelijke openingen van evenementen, tentoonstelling, kerkdiensten en herdenkingen. Verder geeft het jaarlijks een aantal eigen concerten en concerten in samenwerking met koren en muziekverenigingen door het hele land.