Politie Zeeland


1365-2011 Geen geldig rijbewijs, Zierikzee
Op de Grevelingenstraat is vrijdag rond 22.00 uur een 52-jarige automobilist uit Zierikzee aan de kant gezet.
Bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs (dit was al enige jaren verlopen). Op het politiebureau kreeg hij daarvoor een proces-verbaal. Bleek ook nog dat hij twee boetes had openstaan van in totaal 510 euro. Na betaling hiervan mocht hij weer naar huis.

1366-2011 Belgische automobilste is rijbewijs kwijt, Sluis
Door de politie is vannacht het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige Belgische automobiliste.
Agenten zagen rond 00.45 uur een auto met hoge snelheid rijden ter hoogte van de Hoogstraat. Ze reden achter de auto aan die vervolgens met 80 km over de Sint Annastraat reed waar echter 30 km is toegestaan. Buiten de bebouwde kom reed de auto 120 km waar maar 60 is toegestaan. Uiteindelijk werd de auto op de Sint Annastraat aan de kant gezet. Bleek dat de bestuurster onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau bleek dat ze 2,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken waarop haar rijbewijs werd ingevorderd. Ook bleek dat ze nog een zestal boetes had openstaan van in totaal 664 euro. Na betaling hiervan mocht ze het bureau verlaten.

1367-2011 Rijbewijzen ingevorderd
Op de Nieuwe Haven in Zierikzee zijn zaterdag rond 02.00 uur de rijbewijzen ingevorderd van twee automobilisten. Dit omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten.
Het betreft een 19-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland en een 49-jarige automobilist uit Zierikzee.

Op de Oost-westweg in Kamperland zagen agenten zaterdag rond 03.45 uur een auto slingerend over de weg rijden.
De bestuurder, een 22-jarige Belgische automobilist, kreeg een stopteken. Bleek dat hij onder invloed van alcohol reed. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

In zijn woonplaats werd zaterdag rond 03.45 uur een 48-jarige automobilist uit Breskens eveneens betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bleek verder nog dat zijn auto niet APK gekeurd en niet verzekerd was.





Politie Zeeland