Politie Drenthe

Zaterdag 20 augustus 2011

Provincie Drenthe, 20-08-2011

Man aangehouden voor bedreiging

Emmen De politie heeft vrijdagochtend op de Hondsrugweg een 44-jarige man zonder vaste woon- en/ of verblijfsplaats aangehouden voor bedreiging. De man werd vrijdagmorgen opgepakt omdat hij op donderdagochtend een medewerker van Stichting Veiligheidshuis had bedreigd. De betrokken medewerker heeft aangifte gedaan. De 44-jarige man zit vast en wordt aanstaande maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vrouw slachtoffer van babbeltruc

RODEN Vrijdagochtend is een 94-jarige vrouw uit Roden bestolen van geld uit haar woning. Een vrouwpersoon die slecht Nederlands sprak kwam bij de vrouw aan de deur en begon tegen de 94-jarige vrouw te praten over lekkage van de waterleiding in de woning. De onbekende vrouw wist via deze babbeltruc de woning binnen te komen samen met een tweede vrouw en men heeft geld uit de woning weggenomen. De politie wil via 0900 8844 graag in contact komen met mensen die over informatie beschikken. De politie heeft de zaak in behandeling.

Aanhanger vrachtwagen kantelt in sloot langs A28

TYNAARLO Vrijdagochtend is op de A28 tussen Assen en Groningen ter hoogte van Vries een vrachtwagencombinatie van de weg geraakt en daarbij kantelde de aanhanger in een sloot. De 37-jarige chauffeur uit Oldehove wist te voorkomen dat de gehele combinatie is de sloot belandde. Omdat de aanhanger moest worden weggesleept, werd de A28 tussen Assen-Noord en Vries afgesloten voor tweeënhalf uur. Rond 7.45 uur vrijdagochtend werd de weg weer vrijgegeven. Niemand raakte gewond.

Politie neemt auto in beslag

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een auto in beslaggenomen van een 24-jarige man uit Assen. De politie had afgelopen donderdag de man in de auto zien rijden. De auto werd in beslag genomen omdat de man niet over een rijbewijs beschikt en hij al vaker is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De in beslag genomen auto bleek na onderzoek ook niet verzekerd te zijn. De politie heeft de zaak in behandeling.

Twee bekeuringen voor scooterbestuurder

ASSEN De politie heeft vrijdagavond op de Oostermoer een 16-jarige jongen uit Assen bekeurd voor het rijden op een scooter waarvan de papieren niet in orde waren. De jongen bleek ook niet over een rijbewijs te beschikken.

Huiselijk geweld

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 60-jarige man uit Zeewolde aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man werd na de melding aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.