KNHS

Stephanie Kooyman overtuigende winnares van KNHS-CHIO Rotterdam Cup Junioren

20 augustus 2011
Angela Krooswijk KNHS CHIO yr

ROTTERDAM (KNHS) Vrijdagavond 19 augustus vond op het zonnige toneel van het FEI EK Dressuur de ontknoping van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup voor junioren plaats. Stephanie Kooyman (Rotterdam) wist de jury te overtuigen door een zeer goede eindscore neer te zetten met haar paard Presidents Winston (v. OO Seven).

Twaalf dressuuramazones reden s ochtends al het eerste onderdeel van de finale. Door middel van het rijden van verschillende selectiewedstrijden konden de deelnemers zich plaatsen voor deze finale. De zes ruiters met het beste resultaat wisten zich zo te plaatsen voor de finale waarin ze ieder een eigen kür op muziek mochten rijden.

Na FEI Landenproef ging Stephanie Kooyman al ruimschoots aan de leiding met een resultaat van 72,568 procent. In de kür deed zij hier nog een schepje bovenop door een score van maar liefst 78,042 procent neer te zetten. Hoofdjury Wim Ernes: Vanavond was er een erg kwaliteitsvolle groep te zien. Opvallend ten opzichte van een aantal jaar geleden was dat de amazones dit jaar allemaal een eigen ontwikkelde proef reden die erg goed op de oefeningen aansloot. Over de winnende combinatie vertelde hij: Winston is een expressief, grootramig paard. Stephanie liet een erg constante proef zien, er was een mooie aanleuning en een vloeiend opwaarts beeld.

De top zes bleef onveranderd ten opzichte van de uitslag van de eerste proef. De tweede plaats in de finale was voor Rosalie Mol (Oosteind). Ernes liet weten dat Rosalie een erg professionele en verfrissende proef liet zien met haar uitstralingsvolle paard Legend (v. Likoto). Derde in de finale werd Dana van Lierop (Helmond) met DJ Tiesto (v. Rohdiamant). Dana reed technisch goed, maar er een paar kleine foutjes in onder andere de galopswissel en keertwending, dit koste haar punten voor de harmonie, aldus de hoofdjury.

Antoinette te Riele (Weert) stond voor aanvang van de finale bovenaan in het klassement. Helaas kon zij niet deelnemen aan deze finale met haar paard Fleurie (v. Florestan).

Uitslag finale KNHS-CHIO Rotterdam Cup junioren 19 augustus 2011 Juryleden: C: Dhr. W. Ernes, E: Dhr. H. Smit, M: Mw. I. Jansen # Naam Paard Plaats Totaalperc.

1 Stephanie Kooyman Presidents Winston Rotterdam 150,610
2 Rosalie Mol Legend Weert 141,197

3 Dana van Lierop DJ Tiesto Helmond 138,985
4 Jeanine Nieuwenhuis Hexagons Kyrain Serooskerke 138,429
5 Suzanne van de Ven Donna Gracia Lierop 137,785
6 Chiara Prijs Michigan Castricum 135,944

Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > dressuur > competities

De KNHS-CHIO Rotterdam Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) dressuursport te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De KNHS-CHIO Rotterdam Cup biedt de A- en B-kaderleden tevens een verantwoorde opbouw naar de Europese Kampioenschappen.