KNHS

Angela Krooswijk wint finale KNHS-CHIO Rotterdam Cup young riders

20 augustus 2011


ROTTERDAM (KNHS) Tijdens het FEI EK Dressuur in Rotterdam werd vrijdagavond 19 augustus de finale van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup voor young riders verreden. De jonge dressuuramazones streden om de cup op het mooie terrein in het Kralingse Bos. Angela Krooswijk mag zichzelf winnares van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup voor young riders noemen. Met de KWPN-goedgekeurde hengst BMC Roman Nature (v. Rohdiamant) behaalde zij een totaalpercentage van 146,101.

In 2009 won zij al de KNHS-CHIO Rotterdam Cup voor junioren, dit jaar ging zij op herhaling in de rubriek voor young riders. De talentvolle dressuuramazone ging al aan de leiding na de FEI Landenproef die als eerste proef eerder op de dag verreden werd. Vooral artistiek scoorde Krooswijk in de kür.

Net als eerder bij de junioren kwamen ook nu de zes beste combinaties aan start in de kür. De top drie bleef ongewijzigd. Na een score van 69,254 procent in de eerste proef hield Michelle van Lanen (Uden) haar tweede plek vast met Urchin B (v.Jazz) door een goede kür neer te zetten die gewaardeerd werd met een percentage van 71,583 procent. De derde plek was voor Melissa Tychon (Cadier en Keer) met de ervaren Marinetty (v. Solero) die een eindscore van 138,254 procent behaalde.

Bondscoach Tineke Bartels is erg tevreden met het resultaat. We hebben vandaag prachtige winnaars te zien gekregen. Er zijn mooie scores behaald. De hele entourage is voor de deelnemers natuurlijk een erg mooie ervaring. Ze hebben een lange dag gehad, maar ik weet zeker dat ze het erg leuk vonden. Over de kür van zowel de winnares van de junioren als de young riders vertelde ze: De küren van de winnaressen zijn echt de moeite waard om naar te kijken, je krijgt er kippenvel van.

De winnares wist al drie competitiewedstrijden op haar naam te schrijven. Toch ging het vandaag nog niet helemaal vanzelf. Ik moest er beide proeven nog erg hard aan werken, maar er zaten geen grote fouten in. Ik ben blij met het resultaat. De kür die ze neerzette is speciaal voor haar ontworpen toen ze twee jaar geleden de overstap naar de young riders maakte. Van zenuwen heb ik eigenlijk geen last, al is het wel erg leuk om in zon mooie arena te rijden, aldus van Krooswijk.

Uitslag finale KNHS-CHIO Rotterdam Cup young riders 19 augustus 2011

Juryleden: C: Dhr. W. Ernes, E: Dhr. H. Smit, M: Mw. I. Jansen # Naam Paard Plaats Totaalperc.

1 Angela Krooswijk BMC Roman Nature Prinsenbeek 146,101
2 Michelle van Lanen Urchin B Uden 140,837

3 Melissa Tychon Marinetty Cadier en Keer 138,254
4 Kim Huizer Oxford Bodegraven 137,399

5 Debora Pijpers Now Im Here Abcoude 133,952
6 Brigit van der Drift Twister Hoofddorp 131,758

Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > dressuur > competities

De KNHS-CHIO Rotterdam Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) dressuursport te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De KNHS-CHIO Rotterdam Cup biedt de A- en B-kaderleden tevens een verantwoorde opbouw naar de Europese Kampioenschappen.