Politie Rotterdam-Rijnmond

Koperdieven doen zich voor als vissers en worden op heterdaad betrapt

Datum incident: 20-08-2011 Locatie: Brielselaan in Rotterdam - District/dienst: Feijenoord-Ridderster Zeehavenpolitie

Datum publicatie: 20-08-2011 12:16

In de nacht van 19 op 20 augustus zijn twee mannen op heterdaad aangehouden op het terrein van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Brielselaan in Rotterdam op verdenking van koperdiefstal.

De 25 en 36 jarige Rotterdammers deden zich voor als vissers en probeerden via een bootje het ontvreemde koper mee te nemen. Alerte beveiligers doorzagen echter de plannen en schakelden de politie in. Agenten van de Zeehavenpolitie sommerden vanaf het surveillanceschip de P4 de mannen naar de kant waarna zij op het terrein direct werden aangehouden. De boot, koperdraad, een rugzak met (knip)gereedschap is inbeslag genomen.

Metaaldiefstal van bliksemafleiders, aan het spoor en andere objecten kunnen levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Ze zorgen bovendien voor veel financiële schade. Daarom heeft de Zeehavenpolitie extra aandacht voor metaaldiefstallen in de Rotterdamse haven en omgeving. Naast gerichte surveillance en SMS-alert, hebben de wijkagenten nauw overleg met de beveiligers, havenbedrijven en metaalinkopers om diefstallen te voorkomen.