Politie Groningen

Zaterdag 20 augustus 2011

Provincie Groningen, 20-08-2011

Jongens aangehouden voor vernielen graven

HARKSTEDE Vrijdagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden nadat zij op een begraafplaats aan de Hoofdweg in Harkstede een aantal gaven hadden vernield. Een bezoeker van de begraafplaats zag dat 3 jongens bezig waren met het vernielden van een graf. Hij wist vervolgens de 16-jarige jongen, woonachtig in de gemeente Tholen, te pakken te krijgen en belde de politie. Agenten die in de buurt waren hebben de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Even later verscheen een 15-jarige jongen uit Hoogezand met zijn vader aan het politiebureau. Hij bleek ook een van de daders te zijn en is aangehouden. Op de begraafplaats bleek dat er 14 graven waren vernield dan wel beschadigd. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. De reden waarom de jongens dit hebben gedaan is nog onbekend. De politie doet onderzoek.

Inbreker geeft zich over

ONSTWEDDE Een 28-jarige inwoner van de gemeente Menterwolde is zaterdag in de vroege ochtenduren aangehouden. Een alerte getuige hoorde glasgerinkel bij een school aan de Landlaan in Onstwedde en belde meteen de politie. Toen agenten in de omgeving gingen zoeken, sprong de inbreker uit de bosjes en riep: Ik geef mij over. De man, die inbrekersgereedschap bij zich had, is aangehouden en ingesloten. Later bleek dat er bij een pand aan de Jensinghelaan in Ontwedde was ingebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden na vechtpartij

STADSKANAAL- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige inwoner van Stadskanaal aangehouden. Hij was betrokken bij een vechtpartij in de Hoofdstraat in Stadskanaal. Agenten werden aangesproken door portiers van een café in de Hoofdstraat. Zij waren getuige van een vechtpartij tussen twee groepen jongeren waarbij een 28-jarige inwoner van Musselkanaal door de verdachte op zijn gezicht zou zijn geslagen. Het slachtoffer liep een bloedende lip op. Naar aanleiding van het signalement kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten. Aanleiding van de vechtpartij was dat het slachtoffer een drankje aanbood aan twee dames, dit viel niet in goede aarde bij de verdachte. Na de aanhouding wilden de twee partijen, allen onder invloed van alcohol, weer met elkaar op de vuist op het Menistenplein. Meerdere agenten waren nodig om de beide partijen te scheiden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt mannen aan voor belediging

GRONINGEN Een 31-jarige inwoner van Groningen is op vrijdagavond in de Broerstraat in Groningen aangehouden voor het beledigen van agenten. De Stadjer was het niet eens met en bekeuring die hij kreeg omdat hij op zijn fiets geen voorrang voor het verkeer van rechts had verleend en vervolgens hinderlijk voor de politieauto bleef rijden. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring was de Stadjer al gewaarschuwd maar hij bleef de agenten beledigen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat de Groninger ruim 1,84 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

GRONINGEN In de Poelestraat in Groningen heeft de politie zaterdagochtend ook een 20-jarige man, met onbekende woonplaats, aangehouden wegens belediging van de agenten. De man had daarvoor een portier van een horecagelegenheid in het gezicht gespuugd en was zeer agressief. Toen de politiemensen de verdachte wilde aangehouden bleef hij om zich heen slaan en spugen. De agressieveling is ingesloten in het politiebureau. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilisten aangehouden

VLAGTWEDDE Op vrijdagavond zagen agenten een 42-jarige inwoonster van de gemeente Vlagtwedde op haar bromfiets op de Spetsebrugweg in Vlagtwedde rijden. Tijdens de controle roken de agenten de lucht van alcohol. De blaasproef wees uit dat zij te veel had gedronken. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat de vrouw ruim 1,61 promille alcohol in haar bloed had. De vrouw kreeg een rijverbod van 11 uren en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

GRONINGEN Op de Borgweg reed een 28-jarige man, woonachtig in Duitsland, met zijn auto tegen een stoeprand. Dit vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. De bestuurder nam een bocht te ruim, gevolg was een afgebroken voorwiel. Agenten lieten de bestuurder een blaastest doen, deze wees uit dat hij alcohol had gehad. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat hij ruim 0,80 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat de man een beginnende bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve man aangehouden

GRONINGEN De politie Groningen heeft in de vroege uren van zaterdagmorgen in de Papengang in Groningen een man aangehouden. De 33-jarige man, wonende in Groningen, had een portier van een horecagelegenheid bedreigd en zou een vuurwapen hebben. Toen de agenten de man aanspraken en hem verzochten zijn handen uit zijn zakken te halen, werd hij agressief. De agressieveling duwde een van de agenten meerdere keren tegen de borst en was niet voor rede vatbaar. Toen de agenten de man wilde aanhouden werd hij nog kwader en verzette de Stadjer zich tegen zijn aanhouding. Nadat hij onder controle was gebracht is hij ingesloten in het politiebureau. Ook op het bureau was hij weer zeer agressief tijdens de fouillering. Daarbij werd geen vuurwapen maar wel een kleine hoeveelheid vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politiehond houdt man aan

STADSKANAAL Vrijdagnacht heeft de politie een 34-jarige inwoner van Musselkanaal aangehouden. Agenten zagen tijdens hun surveillance in de Industriestraat in Stadskanaal plotseling een man bij een auto weg rennen. De man rende een braakliggend terrein op. Nadat de agenten de man aanriepen en zeiden dat hij moest stoppen, vluchtte de man tussen zandbulten. Bij de auto troffen de agenten jerrycans aan die naar benzine roken. Het terrein werd door meerdere agenten afgezet. Nadat agenten wederom geroepen hadden dat de man tevoorschijn moest komen en zich moest overgeven en hij dit niet deed, werd een politiehond ingezet. Voor de hond was het een koud kunstje om de man te vinden. Bij aantreffen van de verdachte verzette de hij zich en werd in zijn been gebeten. De agressieve man gaf zich uiteindelijk over nadat hij ook geprobeerd had een van de agenten een kopstoot te geven. De agent kon deze nog net op tijd ontwijken. De verdachte is, nadat hij in het ziekenhuis aan zijn beenverwondingen is geholpen, ingesloten. Op het politiebureau bleef de man erg agressief. De politie stelt een onderzoek in.

Bestuurders zonder rijbewijs lopen tegen de lamp

GRONINGEN- Vrijdagmiddag hield de politie een snelheidscontrole op de Helperzoom in Groningen. Een 28-jarige inwoner van Haren reed met zijn snorfiets 48 km/uur per uur waar 25 km/uur is toegestaan Bij het uitschrijven van de bekeuring bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook hier kreeg hij een bekeuring voor. Een 23-jarige inwoner van Groningen, die met zijn auto 72 km/uur reed daar 50 km/uur toegestaan is, kreeg hiervoor ook een bekeuring. Omdat hij geen rijbewijs kon tonen en ook zijn identiteit niet kon worden vastgesteld, is hij overgebracht naar het politiebureau. Daar dacht de Stadjer slim te zijn en gaf een valse naam op. De agent kwam hierachter en tegen de man wordt voor alle feiten proces-verbaal opgemaakt. Ook een 20-jarige inwoner van Groningen die op zijn snorfiets over het Gedempte Zuiderdiep reed, liep vrijdagmiddag tegen de lamp. Bij controle bleek ook hij geen rijbewijs te hebben. Bij controle van zijn snorfiets bleek deze te zijn opgevoerd. Het voertuig haalde een constructiesnelheid van 61 km/uur terwijl 30 km/uur is toegestaan. Kentekenbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.