Ingezonden persbericht

Politie zoekt getuigen aanrijding
Enschede
Op de Hogelandsingel heeft zaterdag 20 augustus om 16.50 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietsster. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht en vraagt getuigen zich te melden.

Bij de aanrijding, die ter hoogte van het tankstation heeft plaatsgevonden, is de 84-jarige Enschedese fietsster zwaargewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De 21-jarige Enschedese automobiliste bleef ongedeerd. Omdat niet duidelijk is hoe de aanrijding tussen beiden heeft kunnen plaatsvinden, vraagt de politie of getuigen zich willen melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.
(2011079572)

Personalia gewonden aanrijding
Beuningen
Vrijdagavond 19 augustus vond omstreeks 21.00 uur een kop-staartaanrijding plaats waarbij zeven personen gewond raakten (zie onderstaand persbericht). De slachtoffers zijn een 31-jarige chauffeur uit Reutum en zes passagiers, allen afkomstig uit Denekamp. Twee vrouwen van 21 en 25 jaar en vier mannen, drie van 26 jaar en één 25-jarige. Het letsel van de vier zwaargewonden is niet levensbedreigend. Het onderzoek naar de toedracht is nog niet afgerond.

Zeven gewonden bij aanrijding
Beuningen
Bij een aanrijding op de Denekamperstraat (N342) tussen een personenbusje en een auto, zijn zeven inzittenden gewond geraakt.

Op 19 augustus omstreeks 21.00 uur rijdt een personenbusje met zeven inzittenden over de Denekamperstraat in de richting van Oldenzaal. Bij de Populierendijk stopt het busje om linksaf deze weg in te slaan. Op dat moment rijdt een automobilist, door nog onbekende oorzaak, achter in het busje. Hierdoor schiet het busje over de weg en komt in de naastgelegen sloot tot stilstand. De zeven inzittenden van het busje raken hierdoor allen gewond (1 persoon is door de brandweer bevrijd) en moeten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Vier inzittenden zijn vermoedelijk zwaar gewond en drie licht gewond. De automobilist, een 30-jarige man uit Denekamp, blijft ongedeerd. Hij is voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse wees een promillage van 0,6 uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht.

(2011079391)