Ingezonden persbericht


Persbericht: Eerste editie landelijk wandelfeest op Papendal Eerste editie landelijk wandelfeest op zaterdag 20 augustus op Papendal
* Gezamenlijk initiatief Fonds verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds
* Wandel- en muziekfeest voor het goede doel

* Tal van Nederlandse artiesten en honderden deelnemers
* Viktor Brand ambassadeur van het Wandelfeest

Het Wandelfeest is een gezamenlijk initiatief van het Fonds verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds. Het is een wandeltocht en muziekfeest in één. Honderden deelnemers en tal van Nederlandse artiesten zetten zich zaterdag 20 augustus in om meedoen voor iedereen mogelijk te maken.

Het Fonds verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds zetten zich beiden al jaren in om meedoen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Het Wandelfeest is het evenement om dit voor iedereen tastbaar te maken. Op het terrein op en rond Papendal kunnen deelnemers verschillende trajecten afleggen van 4, 8 of 12 kilometer. De uitgezette routes zijn toegankelijk voor mensen met en zonder een beperking. Iedereen gaat met elkaar aan de wandel voor het goede doel!

Langs de verschillende routes wordt het wandelen muzikaal ondersteund. Bij de start en finish zijn optredens van bekende Nederlandse artiesten zoals o.a. Dean Saunders en Monique Smit. Presentator Viktor Brand is ambassadeur van het Wandelfeest en roept iedereen op om mee te lopen: "Ik vind het belangrijk dat mensen met en zonder beperking samen meedoen in onze maatschappij. Dit evenement is daar een prachtig voorbeeld van en juist de muziek en feeststemming maken het voor mij een dag waar ik me nu al op verheug".

De opbrengst van het deelnemers- en sponsorgeld komt ten goede aan de aanschaf van specifieke mobiliteitsvoorzieningen voor mensen met een meervoudige berperking (lichamelijk en verstandelijk) zoals rolstoelbakfietsen en tandems. Zodat ook zij er op uit kunnen om net als iedereen te kunnen recreëren en te genieten in de natuur.

//einde




Ingezonden persbericht