Ingezonden persbericht


BN'ers en paralympische sporters aanwezig op eerste editie landelijk Wandelfeest Officiële opening door Mies Bouwman en wethouder Luuk van Geffen (Arnhem)

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds organiseren zaterdag 20 augustus aanstaande de eerste editie van het Wandelfeest. Bekende Nederlanders als Mies Bouwman, Viktor Brand, Monique Smit en Dean Saunders zijn aanwezig op Papendal te Arnhem. Zij wandelen mee en treden op om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Paralympische sporters Marije Smits (atletiek), Aniek van Koot (rolstoeltennis), Mike van der Zanden (zwemmen), Jiske Griffioen (rolstoeltennis) en Suzan Verduijn (atletiek) zijn ook aanwezig. De topsporters vinden het belangrijk om het goede doel te steunen en alle deelnemers, met of zonder handicap, toe te juichen. Van het opgehaalde geld worden rolstoelbakfietsen gekocht voor mensen met een meervoudige handicap.

Vooral voor Mies Bouwman is dit erg bijzonder. Het is voor haar bijna vijftig jaar geleden dat ze zich inzette voor dezelfde plek, met de historische actie 'OPEN HET DORP'. Het Dorp werd uiteindelijk een woongemeenschap voor mensen met een beperking in Arnhem. "Ik vind het een groot plezier om het Wandelfeest te mogen openen. Vooral omdat het zo dicht staat bij alle activiteiten die ondernomen zijn voor het Dorp", kondigt Bouwman enthousiast haar deelname aan. Monique Smit, Dean Saunders, Judith en duo Mike en Colin treden allemaal op om de honderden deelnemers te vermaken en te helpen met hun wandeltocht.

Deelnemers, met of zonder verstandelijke of lichamelijke handicap, hebben zich de afgelopen weken ingeschreven op routes van 4, 8 of 12 kilometer: iedereen kan meewandelen. Deelnemers hebben zich daarnaast massaal ingezet om sponsorgeld op te halen voor het Fonds verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds. Om 12:00 uur geeft Mies Bouwman, samen met wethouder Luuk van Geffen van Arnhem, het startsein. Dan beginnen de deelnemers aan hun route op het mooie terrein van Papendal. Onderweg komen de deelnemers op verschillende plaatsen muziek tegen, die extra energie geeft om verder te wandelen.


---