Ingezonden persbericht


PERSBERICHT (16-08-2011)

Culinair Plein 'Meer met Mosselen'
tijdens Mosseldag Yerseke

Yerseke - Op het Culinaire Plein 'Meer met Mosselen' tijdens de Mosseldag in Yerseke op 20 augustus, presenteren 8 restaurants van 11.00 - 18.00 uur hun culinaire mogelijkheden met verschillende mosselbereidingen. Traditioneel zijn er de gekookte mosselen. Maar met mosselen valt veel meer te doen. Zo zijn er gewokte of Thaise mosselen. Of zelfs Mossel soep uut Schouwen.

De 8 deelnemende restaurants zijn:

* Restaurant de Zeelandbrug uit Zierikzee met Mossel soep uut Schouwen
* Restaurant 't Kraaienest uit Wolphaartsdijk met Mossels en papilotte
* ZijpeStijl seafood uit Bruinisse met Thaise mosselen
* Strandrestaurant Our Seaside uit Renesse met Sushi gevuld met mosselen, zeekraal en lamsoren
* Amadore Hotels & Restaurants met een Bavarois van mosselen
* Catering Plat de Zélande uit Middelburg met Mossel 'steak' met Zeeuwse Paella
* Restaurant de Oesterbeurs uit Yerske met Mosselen op 3 manieren
* Vis aan de Markt uit Scherpenisse met gewokte mosselen mediterraanse stijl

Het plein is ingericht met Pagodetenten waar de 8 restaurants kookunits hebben geplaatst. Elk restaurant laat de verschillende bereidingswijzen aan het publiek zien. De mosselgerechten kunnen ook ter plaatse worden geproefd in de vorm van kleine gerechtjes of amuses. Alle restaurants presenteren hun gerechten op afbreekbaar couvert en niet op plastic. Op deze wijze wordt ook aan het milieu gedacht.

De mosselrecepten zijn verzameld in een speciaal hiervoor ontwikkeld receptenboekje. Dit boekje kan men gratis afhalen bij het culinaire plein. Om 10.30 uur zal het eerste exemplaar worden overhandigd aan de burgemeester van Reimerswaal, de heer Aeilt Jan Huisman.

Vanaf 12.00 uur zal het trio East of the Sun het culinaire plein muzikaal ondersteunen met passende jazzmuziek.

Ook aan drankvoorziening is gedacht. Wijn, bier of fris is eveneens op het culinaire plein te verkrijgen.

Om 13.30 uur zal een jury alle gerechten beoordelen op het gebied van smaak en presentatie. De jury bestaat uit mevrouw Karla Peijs (commissaris van de Koningin van Zeeland) en de heren Jan Huisman (burgemeester van Reimerswaal) en Cees van Liere (voorzitter van de 'Vrienden van de Zeeuwse Mossel'),

Net zoals het culinaire evenement 'Preuvenement van Maastricht' kan men bij meerdere kassa's waardebonnen kopen (of zelfs pinnen) voor zowel consumpties als de mosselgerechten. De bonnen kosten ¤ 2,50 per stuk. Voor alle consumpties is 1 bon nodig. Voor een mosselgerecht/amuse 2 bonnen. Bij aanschaf van 18 bonnen (¤ 45,-) krijgt men 2 bonnen en 1 flesje Spawater gratis.

Het Culinaire Plein 'Meer met Mosselen' is mede mogelijk gemaakt door: DRV Accountants en Belasting adviseurs, Moeleker grootkeukenapparatuur, Spawater en de Mosselsector uit Yerske.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht