Ingezonden persbericht


PROGRAMMABERICHT

Hilversum, 18-08-2011

ACTEUR GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT TE GAST IN AVRO OPIUM OP RADIO 1

Opium, het kunst- en cultuurprogramma van de AVRO op radio 1, is elke zaterdag te horen van 14.30-16.30 uur. Opium Radio komt dit keer vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De presentatie is in handen van Jan Mom.

14:30 - 15.30 uur


· Te gast is acteur Gijs Scholten van Aschat. Hij staat momenteel in de veelgeprezen muziektheaterproductie Richard III en is daarvoor genomineerd voor de Louis d'Or, die binnenkort wordt uitgereikt. Gijs Scholten van Aschat heeft het druk; naast Richard III is hij binnenkort ook te zien tijdens het Theaterfestival in het stuk Kinderen van de Zon. Het afgelopen jaar maakte de 51-jarige acteur zijn debuut in het gezelschap van Toneelgroep Amsterdam. Gijs Scholten van Aschat speelde in talloze toneelstukken en films, waaronder Tirza en Cloaca.

15:30-16.30 uur


· Filmregisseur Eddy Terstall debuteert als toneelmaker. In september zal het door hem geschreven en geregisseerde De dood van Theo van Gogh te zien zijn in cultureel centrum De Balie in Amsterdam. De voorstelling vertelt over Ayaan Hirsi Ali die een toneelstuk probeert te maken over de dood van Theo van Gogh. September wordt voor Terstall een drukke maand. Na de première van zijn stuk beginnen in Barcelona de opnames voor zijn nieuwe film: Deal.

opium.avro.nl

Opium Radio: zaterdag 20 augustus vanaf 14.30 uur op Radio 1.