Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-08-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 20 augustus
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED
ZATERDAG 20 AUGUSTUS

In TROS KAMERBREED zijn te gast: Bernard Wientjes, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO/NCW; Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter van het CDA en Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

Crisis in Europa. Het parlement kwam deze week terug van zomerreces voor een spoeddebat over de steun aan het noodlijdende Griekenland. De premier maakte excuses voor verwarrende mededelingen over miljarden euro's en probeerde een verschil van 50 miljard euro in de berekening uit te leggen, met succes. Inmiddels zijn naast Ierland en Portugal ook Spanje en Italië in financiële nood en gaat de discussie over een Europese minister van Financiën en Economie.

Bernard Wientjes is voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO/NCW. Hij is donderdag op bezoek geweest bij premier Rutte om hem van advies te dienen over de te nemen stappen. Hij pleit voor steun aan de landen in nood omdat Nederland het meeste geld verdient in Europa. Een zwakke euro zal direct nadelige gevolgen voor ondernemend Nederland hebben. "Spelen met vuur", noemt Wientjes de anti-Europese houding.

Ook Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, trok deze week aan de bel. Hij pleit voor meer macht voor Europa en minder ruzie tussen politici. Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, staat kritischer ten opzichte van Europa. Van een soort euroregering, waar de Franse en Duitse leiders voor lijken te pleiten, wil hij niets weten.

Een gesprek over de rol van de Europese Unie in de financiële en economische crisis in TROS KAMERBREED.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.