Zutphen Culinair: heerlijke hapjes en tegelijk steun aan goede doelen


Zutphen Culinair 2011: Smullen, Ontmoeten , Genieten! Culinair en Muzikaal. Steun aan goede doelen

Zutphen, 20110808 -- Dit jaar wordt wederom het evenement Zutphen Culinair (www.zutphen-culinair.nl) georganiseerd op het schitterende historische ’s Gravenhof in Zutphen, dat omgebouwd wordt tot een groot openlucht restaurant. Zowel op culinair als muzikaal gebied wordt de bezoeker op Zaterdag 20 en Zondag 21 augustus, overdag én ‘s avonds in de watten gelegd. En natuurlijk wordt ook aan de kinderen gedacht. Nieuw dit jaar is dat door de samenwerking met Kiwanis grootser kan worden uitgepakt en een aantal goede doelen ondersteund worden.

Nadat vorig jaar Peter Gast van Sterren restaurant  ’t Schulten Hues initiatief nam om dit festival te organiseren, is dit jaar een samenwerking aangegaan met serviceclub Kiwanis Zutphen e.o (www.kiwanis.nl/zutphen ) (1)  

Met de organisatiekracht van Kiwanis, hun handen uit de mouwen mentaliteit en hun met dank aan hun netwerk is dit jaar voor bezoekers en voor de 15 deelnemende Zutphense smaakmakers, een uitgebreider festival opgezet, waarbij ook nog eens gelden ter beschikking komen voor een aantal goede doelen.

Programma

Het programma omvat drie dagen. De vrijdagavond is een besloten avond voor genodigden. De zaterdag en zondag opent het culinaire festival om 12 uur. De toegang is die beide dagen gratis. In de stands van de deelnemers kan betaald worden met culi-munten die ter plekke verkrijgbaar zijn.

Op Zaterdag staat het programma in het teken van kookdemonstraties, live-muziek, vrienden  ontmoeten na de vakantie en genieten. Muzikaal is het hoogtepunt op de zaterdagavond een optreden van de Great Piano’s( www.greatpianos.nl ). Dit is de ultieme pianoshow! Twee fantastische pianisten-entertainers aan enorme vleugels, een bassist en een drummer spelen alles wat u maar wenst. ‘s middags is er ruimte voor dweilorkest en om 17 uur een optreden van de zingende fluisterbootschippers . Het avondprogramma duurt tot 23 uur .

De Zondag staat vooral in het teken van het gezin. Voor kinderen is er ‘s middags volop gelegenheid om te proeven, zelf lekkere dingen te maken in de Culibus en (begeleid) te spelen. De ouders hebben volop de gelegenheid om hun eigen ontdekkingstocht teondernemen en gebruik te maken van het grote centrale terras. Ook kunnen ze en kijkje nemen in de Culibus.

Rond 16 uur start dan het borrel/dinner gedeelte onder akoestische muzikale begeleiding van Small Talk (www.smalltalk.nl ) Bijzonder door instrumentkeuze en repertoire.

Een heerlijke afsluiting van de zomervakantie die je nog even doordrenkt in zomerse sferen. Deze avond duurt tot 20 uur.

Over de goede doelen

Met dit evenement kunnen maar liefst drie goede doelen uitgebreid worden ondersteund.

Kiwanis Zutphen e.o. ondersteund de inrichting van de kinderafdeling van het nieuwe Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Daarmee wordt geholpen om tijdens een ziekenhuis opname een beetje een thuisgevoel te geven. Ook is een  grote wens om gesloten video circuit op te zetten, waarmee ouders

ook thuis constant in contact kunnen blijven met hun pasgeborene die om medische redenen  wat langer moet blijven.

Het tweede doel is de ondersteuning van de bouw en de inrichting van kinderhospice De Glind http://www.kinderhospicedeglind.nl in Barneveld. Een landelijk project van Kiwanis ter gelegenheid van haar 5e (Nederlandse) lustrum . In het hospice worden kinderen  verpleegd die een langdurige complexe zorg en begeleiding nodig hebben.

Op het gebied van voeding is in de JRECulibus (www.culibus.nl )een voor de hand liggend goed doel gevonden. JRE staat voor Jeune Restaurateurs d’Europe, waar Peter Gast met zijn restaurant bij is aangesloten. Vrijdagmiddag bezoekt de Culibus de lagere scholen in Zutphen!

Het doel van het inzetten van de Culibus is om kinderen te laten beleven dat lekker ook gezond kan zijn. De dubbeldeks ‘state of the art’ Culibus beschikt over een professionele keuken, om de lekkerste gerechten te maken. Johan Cruyff en Humberto Tan zijn ambassadeurs van de Culibus.

Praktische zaken

Het ‘s Gravenhof dankt zijn historische karakter onder andere aan het plaveisel. Wij raden aan om comfortabel schoeisel te dragen.

Voor het parkeren adviseren  wij om de parkeerplaats aan de IJsselkade of Houtwal te gebruiken.

Deelnemende bedrijven

In 2011 zijn de deelnemende Zutphense Smaakmakers:

Restaurant Brasserie 6 www.brasserie6.nl

Restaurant de Wijnhuistoren www.wijnhuistoren.nl

Driekant www.driekant.nl

Bonbonatelier Janson www.bonbon.nl

Wijnhandel Schaapveld www.schaapveld.nl

Ryokan www.ryokan.nl/

Schimmel  Sigaren www.schimmelsigaren.nl

Restaurant Schulten Hues www.schultenhues.nl

Restaurant lekker www.restaurantlekker.nl

de Ruif www.deruif.nl

Bio Toko http://www.biotokozutphen.nl/

Zuivelhoeve http://www.zuivelhoeve.nl/page.aspx?id=83

Kaldi http://www.kaldi.nl

Fort Bronsbergen http://www.bronsbergen.nl/

(1) Kiwanis (1) voert als motto “Serving the Children of the World” De organisatie is opgericht in 1915 en telt 240.000 leden in 80 landen.  Vast staat dat de woorden 'NunKee-wan-is' de basis vorm van de huidige naam Kiwanis. Deze woorden uit de taal van de Ochipew Indianen. worden waarschijnlijk het beste vertaald met: Wij hebben plezier, wij laten van ons horen. In Nederland wordt de naam Kiwanis graag uitgelegd als 'Laat zien wie en wat je bent





Zutphen Culinair