Gemeente Hellevoetsluis


Vesting autovrij tijdens Zomer in de Vesting

Tijdens Zomer in de Vesting, het zomerevenement wat van 19 tot en met 21 augustus aanstaande wordt gehouden, moet de gehele vesting autovrij zijn. Onlangs besloot het college van burgemeester en wethouders het verkeersplan hiervoor vast te stellen. Het daarbij behorende verkeersbesluit zullen zij binnenkort nemen.
Door de organisatie van het evenement is een vergunningaanvraag ingediend waaruit blijkt dat een groot gedeelte van de Vesting wordt gebruikt als evenemententerrein. In verband met de veiligheid van de duizenden bezoekers, de deelnemers en de bewoners, is besloten de vesting autovrij te houden tijdens dit evenement. Hiermee kan ook de doorgang voor hulpverleningsdiensten worden gewaarborgd. Ook bewoners van de vesting zullen tijdens die dagen de auto buiten de vesting moeten parkeren. Hiervoor zullen gebieden aan de rand van de vesting worden aangewezen.
Bij de evaluatie van Zomer in de Vesting 2010 is al aangegeven dat ondanks een verbod toch met auto's over het evenemententerrein werd gereden waardoor gevaarlijke situaties ontstonden. In verband met de veiligheid is dan ook besloten de vesting vanaf 19 augustus 18.00 uur tot zondag 21 augustus 19.00 uur autovrij te houden.

05/24/2011