Een nieuwe boot in de vloot voor Stichting Plons

Persbericht van Stichting Plons

Op zondagochtend 21 augustus a.s. zal een nieuwe zeilboot van Stichting Plons op feestelijke
wijze worden gedoopt door de Rotterdamse wethouder Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) en Bas Kevenaar (deelnemer van Plons)

Stichting Plons vaart op de Kralingse Plas vanuit de Watersport Vereniging Rotterdam en heeft als doel het samenbrengen van mensen met én zonder beperking in een zeilboot om op deze manier hen een zinvolle vrijetijdsbeleving te bezorgen. Het vergroten van het gevoel van eigenwaarde, positieve beeldvorming en plezier zijn kernwoorden die als basis fungeren. Hiermee bevorderen we tevens de participatie tussen deze doelgroepen.

Stichting Plons beschikt over een aantal stabiele zeilboten. Daarin kunnen behalve instructeurs vier tot vijf deelnemers meevaren. Deelnemers zijn mensen met een beperking in de leeftijd vanaf 16 jaar. Ze kunnen ook in groepsverband inschrijven. Denk aan leerlingen van speciale scholen of bewoners van bijzondere woonvormen. De instructeurs zijn volwassen vrijwilligers met ruime ervaring in de zeilsport en affectie met deze groep mensen. Sinds de oprichting in 2004 hebben al meer dan 5000 deelnemers met een beperking meegevaren met Stichting Plons.

Samen plezier maken op het water staat voorop. We stimuleren bijvoorbeeld verstandelijk gehandicapten tegelijk om hun mogelijkheden te ontdekken. De één geeft het vasthouden van een helmstok of een lijn al het gevoel een aardige kapitein te zijn. Met de ander kunnen we een stapje verder gaan. In beide gevallen vergroten de deelnemers hun gevoel van eigenwaarde. En dat kun je zien en horen!


Noot voor redacties


Stichting Plons

Noot voor de red actie/

Razende Robot Reporter