Gemeente Breda

16aug
Breda bereidt zich voor op druk uitgaansweekend
Breda bereidt zich voor op een druk uitgaansweekend met veel activiteiten en waarin veel bezoekers in de binnenstad worden verwacht. En hoewel er dit jaar geen Harleydag is op zondag 21 augustus, verwachten we dat er die dag traditiegetrouw toch Harleyliefhebbers naar Breda komen. Iedereen is welkom in Breda en iedereen moet veilig moet kunnen vertoeven en uitgaan in onze stad.

Reden voor de gemeente, politie en openbaar ministerie om maatregelen te nemen. Onder andere naar aanleiding van een groep die zich afgelopen weekend intimiderend heeft gemanifesteerd in het uitgaansgebied. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke strafbare feiten.

Daarbij komt dat de laatste tijd de straatroven in en rond het Valkenbergpark toenemen. Om hier tegen op te kunnen treden heeft de burgemeester een veiligheidsrisicogebied aangewezen.

Dit zogenaamde aanwijzingsbesluit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld preventief te fouilleren als dat nodig is. Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen weken wil de burgemeester dit de komende tijd mogelijk maken om zo de veiligheid in de stad te waarborgen. Burgemeester Van der Velden: "het is een relatief zwaar middel, maar we kunnen en willen onze ogen niet sluiten voor wat er gebeurt, zeker gezien de drukke periode van evenementen en activiteiten die voor ons ligt".

Het aanwijzingsbesluit geldt voor een deel van het centrum en het Valkenberg op vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 uur tot 05.00 uur in de periode van vrijdag 19 augustus tot en met zondag 11 september 2011.

Het gebied wordt begrensd door en met inbegrip van:

De Nieuwe Prinsenkade vanaf de Middellaan, Prinsenkade, Nieuwe Weg, Karnemelkstraat, Houtmarkt, Oude Vest, Molenstraat, Veemarktstraat, Catharinastraat, Kasteelplein, Cingelstraat, Kraanstraat, Hoge Brug, Valkenberg (park), Willemstraat en Stationsplein.

Breda, 16 augustus 2011