Ingezonden persbericht



---



-----------------------
10 augustus 2011

Onbekende schatten? Neem ze mee naar Uitgast op 21 augustus

Lelystad - Hebt u een bijzonder voorwerp gevonden in de Flevolandse grond of in de omgeving? Of hebt u nog vergeten voorwerpen, die met de geschiedenis van de IJsselmeerpolders te maken hebben, op zolder staan? Kom dan naar Uitgast op zondag 21 augustus van 11.00 tot 17.30 uur. Dick Velthuizen, archeologisch medewerker van Nieuw Land zal, bijgestaan door leden van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, de meegebrachte bodemvondsten determineren. André Geurts, conservator van Nieuw Land, zal u zoveel mogelijk informatie verschaffen over uw zoldervondsten.

21 augustus is ook de laatste dag voor de tentoonstelling 'Niks weggooien!' in Nieuw Land. Te zien is een bonte verzameling van bekende (en onbekende!) voorwerpen uit het museumdepot van Nieuw Land. Nieuw Land staat op 21 augustus samen met Stichting De Barak. De gezamenlijke stand is te herkennen aan de opvallende schaftwagen De Barak van de stichting. Bij de stand kunnen bezoekers aan de, door kunstenaar Jack van Mildert ontworpen, geluktafel hun bodemvondsten en hun spullen van zolder laten zien aan de experts van Nieuw Land. De kunstenaar zal zelf aanwezig zijn om over het kunstproject te vertellen. Dit project heet het NUT; een Nader Uit te werken Trefpunt dat in Warande wordt gerealiseerd in 2012. Na onderzoek en gesprekken met bewoners en buurtgenoten, aan de speciaal hiervoor gemaakte gelukstafel, heeft Jack een multifunctioneel kunstwerk in de openbare ruimte ontworpen dat als ontmoetingsplek functioneert. Men kan hier voorstellingen opvoeren, een koffieconcert organiseren, picknicken of gewoon bij elkaar komen. Stichting De Barak is opgericht om in het nieuwe stadsdeel Warande door middel van kunstprojecten identiteit en wijkverbondenheid te brengen.

Kijk op www.nieuwlanderfgoed.nl voor meer informatie over Nieuw Land. Kijk op wwww.debarak.nl voor meer informatie over Stichting De Barak

Locatie
Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11
8219 PP Lelystad



Ingezonden persbericht