Ingezonden persbericht


Persbericht
Bellingwolde, 10 augustus 2011

Zondag 21 augustus opent Ginie Arends in Museum de Oude Wolden (MOW) de quiltexpositie Kunst door het oog van de Naald. In deze expositie staan de artquilts van quiltgroep Duikvlucht Fantastique centraal. Hiernaast kunnen bezoekers een unieke particuliere collectie historische quilts uit de voorgaande drie eeuwen bezichtigen (1780-1949).

De expositie laat zien dat de eeuwenoude quilttraditie niet alleen springlevend is, maar dat verandering altijd onderdeel van het quilten is geweest. Nieuwe stoffen, nieuwe inzichten en nieuwe technieken vinden hun weg, terwijl de bewezen aanpak blijft. Lieke Veldman vertelt meer over de ontwikkeling van het quilten in en lezing op 11 september.

Bezoekers kunnen elk weekend in het museum terecht voor quiltdemonstraties. De expositie loopt nog tot en met 2 oktober.

Het is de vijfde keer dat MOW een quilttentoonstelling organiseert met quiltgroepen uit de regio. Het museum is elke week open van woensdag tot en met zondag. Meer informatie over de expositie en het museum is te vinden op www.museumdeoudewolden.nl