KNHS

EK Voltige: Twee plaatsen in top tien

21 augustus 2011


ERMELO (KNHS) In Le Mans (Frankrijk) vond het EK voltige voor senioren (2*) en junioren (1*) plaats. Nederland behaalde twee top tien klasseringen. VV De Molen (Hoogerheide) finishte als zesde in het kleine veld van seniorenteams. Junior Dustin Wilschut (Nieuw-Vennep) eindigde als achtste. Ook dames junior Sill Roelofs (Boekel) haalde de finale. Daarin werd ze vijftiende.

Het was een leuke wedstrijd, maar warm, vertelt Meta Jans, trainster en longeur van VV De Wittegheit (Odiliapeel). Het was 31 graden en in de hal wel 40! Twee pupillen junioren van Jans bereikten de finale: Dustin Wilschut en Sill Roelofs. Dat hadden we niet verwacht. Dustin heeft voor deze wedstrijd pas enkele weken bij ons getraind. Het klikte goed met Triple en hij heeft een fantastische wedstrijd gevoltigeerd. Sill stond na de eerste Plicht achttiende. In haar Kür had ze een wankeling, maar verder ging het super en daarmee klom ze op naar de vijftiende plaats, goed voor de finale. Dat hadden we gehoopt, maar bij de dames bestaat zon grote middenmoot. Het gaat echt om duizendste van punten. Het was keihard knokken voor een finaleplaats en dat heeft Sill gedaan.´ De achttienjarige voltigeur is bezig aan haar laatste jaar bij de junioren.
Datzelfde geldt voor Dustin Wilschut (18). Hij sloot zijn eerste en laatste junioren-EK af met een achtste plaats. Wilschut: De wedstrijd verliep buitengewoon goed. Meestal ben ik heel zenuwachtig, al gaat het telkens beter. Ik kan de spanning steeds vaker omzetten in positieve energie. In de eerste Plicht had ik mezelf aardig in bedwang. In de Kür had ik enkele kleine wankelingen, maar ik kwam de Kür wel super door. In de finale was ik heel ontspannen, ik kon lol maken. In de Plicht scoorde ik mijn hoogste punten ooit. Het is bijzonder als dat op een EK lukt. De aankomende student fysiotherapie kijkt al vooruit. Volgend jaar is mijn eerste jaar bij de senioren. Dan wordt het WK gehouden. Het zal moeilijk worden dat te halen, maar ik ga er keihard voor trainen.

Senioren

In het kleine veld van seniorenteams finishte VV De Molen onder leiding van Doreth Chatwick als zesde. De Molen scoorde in de eerste ronde zeer sterk in de Kür en stond vijfde. In de tweede ronde waarin nogmaals de Kür wordt uitgevoerd zag De Molen echter het team van Groot-Brittannië langszij komen.
Bij de dames senioren kwam Carola Sneekes (Callantsoog) aan start. In het sterke veld mistte de routinier op een haartje na een finaleplaats. Ze werd zestiende op 16-duizendste achterstand van de nummer vijftien.

Auteur: Petra Baas

Uitslagen

Le Mans, 16-21 augustus, EK Voltige

Senioren (2*):

Dames solo:


1. Joanne Eccles (GBR) W H Bentley 8,553

2. Sarah Kay (GER) Tjekko 8,533

3. Rikke Laumann (DEN) Ghost Alfarvad Z 8,152 Na 1e ronde:
16. Carola Sneekes (Callantsoog) Don Camillo 7,438

Teams:


1. Duitsland Arkansaz 8,300

2. Zwitserland Will Be Good 8,247

3. Oostenrijk Libretto 7,980
6. Nederland (De Molen) Pinero 7,032

Junioren (1*):

Dames solo:


1. Silvia Stoppazzini (ITA) Harley 7,872

2. Daniela Fritz (AUT) Royal Saint 7,847

3. Sheena Bendixen (DEN) Klintholms Ramstein 7,769 15. Sill Roelofs (Boekel) Triple 6,737
Na 1e ronde:
28. Lianne de Groot (Achferveld) Robin Hood 6,196

Heren solo:


1. Thomas Brüsewitz (GER) Gustafsson 8,220

2. Simon Rahimi Ramin (AUT) Royal Saint 7,836
3. Benjamin Kley (GER) Kontra 7,803
8. Dustin Wilschut (Nieuw-Vennep) Triple 6,986