KNHS

EK eventing Young Riders: Alleen Loes van Gils gefinisht

21 augustus 2011


ERMELO (KNHS) Nederland speelde geen rol van betekenis tijdens het EK eventing voor Young Riders. Deze wedstrijd op CCI2*-niveau werd verreden in het Schotse Blair Castle. De Britten wonnen teamgoud. De Duitse Freya Fullgräbe was individueel de beste.

Nederland vertrok met slechts twee Young Riders naar het EK eventing in Blair Castle. Bondscoach Martin Lips: Elaine Pen is ook nog Young Rider, maar ik heb haar geselecteerd voor het EK senioren komende week in Luhmühlen. Daarmee heb ik zelf het Young Riders-team om zeep geholpen. Loes van Gils (Zundert) met Risky en Peter van Kemenade (Steensel) met James Bond verdedigden het rood-wit-blauw. Van Kemenade stond na dressuur 39e en nam in de cross geen risicos. Hij reed foutloos, maar langzaam (37,6 tijdfouten). Op zondagochtend was James Bond niet fit genoeg voor het springparcours. De schimmel werd teruggetrokken uit de holding box.
Van Gils begon met een goede dressuurproef. Met 52,6 minpunten en een 21e plaats was ze zeker niet kansloos. In de cross liep de 21-jarige amazone met Risky een langsloper op bij de uitsprong van de sunken road. Lips: Dat was een moeilijke combinatie, waar meer fouten werden gemaakt. Het was een serieuze cross. Tijdens het verkennen hadden we afgesproken dat ze zouden proberen foutloos te crossen. Maar gezien hun klassering hoefden ze geen risicos te nemen. Het belangrijkste doel was ervaring op doen. Van Gils en Risky eindigden op de veertigste plaats.

Auteur: Petra Baas

Uitslag
Blair Castle, 18-21 augustus, EK eventing Young Riders

CCI2*:


1. Freya Fullgraëbe (GER) Oje Oje 47,1

2. Willa Newton (GBR) Neelix 48,4

3. David Hannigan (IRE) Red Baron 49,5
40. Loes van Gils (Zundert) Risky 107,4

Foto Loes van Gils en Risky door: www.melissen.net