10de edi tie dance festival Decibel outdour succesvol verlopen

Persbericht van B2S Events BV

Hilvarenbeek - Het jaarlijkse evenement Decibel outdoor is ook dit jaar zeer succesvol verlopen, zo liet organisator b2s afgelopen zaterdag weten. Het festival dat dit jaar voor de 10e keer werd gehouden trok zo'n 50.000 bezoekers en was ruim 2 maanden van tevoren uitverkocht. Hiermee is Decibel één van de grootste en populairste dance-events van de Benelux. Meer dan 100 artiesten traden op tijdens het festival dat voor de zesde keer op het evenemententerrein van Beekse Bergen te Hilvarenbeek plaatsvond.

In twaalf verschillende area's, waaronder de indrukwekkend gebouwde mainstage, de op pontons gebouwde Euphoria-tent en de opvallende acts rond de grootse Pussy lounge stage, gingen duizenden mensen uit hun dak op de beats van grote nationale en internationale acts als Headhunterz, Mental Theo en DJ Promo. Zowel artiesten als bezoekers beleefden de dag als een groot succes. "Hier moet je bij zijn. Decibel standaard het beste feest van het jaar!" wist een bezoeker zelfs te vertellen.

"Wij zijn enorm trots op deze 10de editie van Decibel. De show heeft nog beter uitgepakt dan we hadden gehoopt. Alles klopte." aldus Vincent van der Heijden van organisator b2s: "Naar ons idee is dit het beste wat we tot nu toe hebben georganiseerd en daarmee laten we zien nog steeds naar een hoger level te groeien."

Aanhoudingen
Tijdens het festival hield de politie in totaal 22 bezoekers aan. 18 festivalbezoekers hadden drugs in hun bezit. De drugs werd door de politie direct in beslag genomen. Hiervan hebben 6 personen van justitie een taakstraf gekregen en zullen aanstaande maandag op en om het evenemententerrein gaan opruimen. De overige hebben een dagvaarding ontvangen.

Eerste hulp
De eerste hulp heeft 440 bezoekers gehad, waarvan het merendeel deel bestond uit lokaal letsel zoals insectenbeten, blaren en verzwikte enkels. Het aantal middelgerelateerde klachten was met 72 beduidend lager dan het landelijk gemiddelde op vergelijkbare evenementen. Nagenoeg al deze personen hebben na behandeling op eigen gelegenheid de eerste hulp post verlaten. Er zijn 6 personen naar het ziekenhuis verwezen, waarvan 3 op eigen gelegenheid. Een persoon is na een incident in het water met ernstig nekletsel in het ziekenhuis opgenomen. De medische hulpverlening sprak over een verder goed verlopen evenement.

Telefoonnummer
Op het gecommuniceerde telefoonnummer waar consumenten met vragen en opmerkingen terecht konden zijn 49 geregistreerde klachten over geluidshinder binnengekomen. Dit is significant minder dan vorig jaar. De organisator stelde deze klachtenlijn open om onduidelijkheden bij inwoners van nabijgelegen gemeenten weg te nemen. Het nummer was gedurende het gehele evenement bereikbaar.

Achtergrond:
In 2001 kwam B2S met het idee om een buitenfestival te organiseren waarbij alle harde dance stijlen aan bod komen. Dit werd Decibel outdoor festival dat in augustus 2002 voor het eerst plaatsvond op de Binnenmaas nabij Rotterdam. Op deze locatie groeide het nachtelijke festival in 2004 met 20.000 bezoekers uit zijn jasje. Hierna besloot B2S uit te wijken naar het Lingebos nabij Gorinchem. Ook deze editie was een groot succes. Maar in 2006 bleek het evenemententerrein van Beekse Bergen uitstekend geschikt te zijn, waar Decibel dit jaar voor de zesde keer heeft plaatsgevonden. Decibel is een begrip in de dansscène voor zowel bezoekers als artiesten.

b2s is opgericht in 2001 en groeide uit tot één van de marktleiders op het gebied van de harde dance stijlen. Behalve Decibel outdoor festival geeft de organisatie ook evenementen als Hard Bass, Thrillogy en Knock Out! waar jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers op afkomen.

Links:
http://www.b2s.nl



Razende Robot Reporter