Politie Rotterdam-Rijnmond

Verdachten schietpartij aangehouden

Datum incident: 21-08-2011 Locatie: Van der Poelstraat in Rotterdam - District/dienst: Rotterdam-West

Datum publicatie: 21-08-2011 08:02

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen uit Rotterdam in de leeftijd van 28 (2x) en 22 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij.

De politie was na een melding van een mogelijke schietpartij op de Hudsonplein in Rotterdam op zoek naar een auto die hierbij betrokken zou zijn geweest. Op het Weena zagen agenten rond 1.30 uur 's nachts deze auto rijden. De auto met inzittenden gaat er vandoor waarop de achtervolging is ingezet. De bestuurder heeft tijdens de vlucht meerdere auto's beschadigd, waaronder een bus van de RET. Ook is de bestuurder door een wegafzetting gereden. Op de Heermaardsingel in Rotterdam stoppen verdachten en gaan ze er rennend vandoor.

Daar kon één verdachte worden aangehouden. De twee andere mannen worden in de Van Der Poelstraat in Rotterdam in de boeien geslagen. Bij de aanhouding is na een waarschuwingsschot, één keer gericht geschoten door een agent. Zoals te doen gebruikelijk zal de Rijksrecherche onderzoeken of dat dit terecht is geweest.

Eén van de verdachte raakte lichtgewond aan zijn hand, maar het is nog onduidelijk of hij door een politiekogel is getroffen. De politie onderzoekt wat er zich er heeft afgespeeld op de Hudsonplein en wat de extacte rol en betrokkenheid van verdachten hierbij is geweest.

Er is nog een vierde aanhouding verricht. Een omstander hield zich niet aan de instructies van de politie en beledigde een agent.