Politie Drenthe

Zondag 21 augustus 2011

Provincie Drenthe, 21-08-2011

Man aangehouden voor mishandeling buschauffeur

ASSEN De politie heeft zaterdagochtend een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht dat hij op zaterdagochtend bij een bushalte aan de M.L. Kingweg een 60-jarige buschauffeur uit Eppenhuizen heeft mishandeld. De buschauffeur had de man tijdens een rit van Groningen naar Assen aangesproken op zijn belgedrag in de bus. Toen de man de bus verliet bij de halte aan de M.L. Kingweg sloeg hij de buschauffeur meerdere malen in het gezicht. De buschauffeur heeft aangifte gedaan van mishandeling. Na een korte zoekactie kon de politie de verdachte aanhouden. De 45-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De man zit vast en de politie heeft de zaak in behandeling.

Man aangehouden voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Brinkstraat een 20-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling. De man zou een 29-jarige Assenaar hebben geslagen. De verdachte werd ter plekke aangehouden, hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De 29-jarige man werd naar een huisartsenpost overgebracht. De exacte aanleiding van de mishandeling is nog niet bekend, de politie heeft de zaak in behandeling.

Automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed alcohol

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Poppenharelaan een 44-jarige automobilist uit Coevorden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man moest ter controle een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 1,64 promille (715 ugl). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man kreeg ook een rijverbod van 8 uur opgelegd.

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de van Heutszsingel een 25-jarige automobilist uit Erica aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man moest ter controle een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 1,05 promille (455 ugl). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg ook een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Man aangehouden voor belediging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Prinsenplein een 18-jarige man uit Meppel aangehouden voor het beledigen van ambtenaren in functie. De man was uit een uitgaansgelegenheid gezet door portiers omdat hij binnen een conflict had gehad. Buiten was de man luidruchtig en politieagenten spraken hem aan op zijn gedrag en vroegen aan hem om weg te gaan. Na een gesprek met de agenten wilde de man terug naar de uitgaansgelegenheid. Agenten gaven de man te kennen dat hij werd aangehouden wanneer hij niet weg zou gaan. De man beledigde vervolgens de agenten en hij werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding en op het politiebureau was de man agressief en beledigend. De man werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Duo aangehouden voor brandstichting

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Spoorstraat een 18-jarige man uit Emmer Compascuum en een 16-jarige jongen uit Nieuw Dordrecht aangehouden op verdenking van brandstichting. Agenten reden over de Spoorstraat en zagen de twee personen bij de ingang van het treinstation staan. Toen de personen de agenten zagen gingen zij er vandoor. De agenten zagen dat waar de personen hadden gestaan een rode metalen bak voor kranten omver lag en dat er een doos met kranten bij de ingang van het treinstation brandde. De beide personen werden nabij het busstation aangehouden en werden overgebracht naar het politiebureau. De twee zitten vast en de politie heeft de zaak in behandeling.

Winkel overvallen

ASSEN Zaterdagochtend is een winkel aan de Rolderstraat overvallen. Rond 10.45 uur kwam een onbekende blanke jongeman de winkel met een steekwapen binnen en hij eiste geld. De man kreeg geld en hij ging er lopend vandoor, vermoedelijk in de richting van de Roldertunnel. Direct na de melding ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse. In de omgeving werd niemand meer aangetroffen die voldeed aan het signalement dat was opgegeven. Het betrof een blanke magere jongeman van ongeveer 20 a 25 jaar oud, hij had zwarte kleding aan, had een zwarte capuchon over zijn hoofd, droeg een zwart petje en had een mager gezicht. De politie heeft de zaak in behandeling en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900 88 44.

Tasjesroof in supermarkt

EMMEN Zaterdagochtend heeft een tasjesroof in een supermarkt aan de Baander plaatsgevonden. Een 72-jarige vrouw uit Emmen deed boodschappen in de supermarkt en werd op een gegeven moment door een onbekende vrouw aangesproken. Korte tijd later kwam de vrouw erachter dat haar tas was verdwenen. In de tas zaten persoonlijke spullen en haar portemonnee. De politie heeft de zaak in behandeling en heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagochtend een 39jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had uit een supermarkt aan De Wielewaal drie pakjes sigaretten weggenomen en werd betrapt. Na haar aanhouding werd de vrouw overgebracht naar het politiebureau. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zijn kreeg een bekeuring van 170 euro opgelegd. Na verhoor werd de vrouw heengezonden.

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 53jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had uit een supermarkt aan De Nije Nering twee zakken droge worst weggenomen en werd betrapt. Na haar aanhouding werd de vrouw overgebracht naar het politiebureau. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zijn kreeg een bekeuring van 170 euro opgelegd. Na verhoor werd de vrouw heengezonden.

Motorrijder onderuit

BEILEN Zaterdagmiddag is op de Brunsting een 27-jarige motorrijder uit Hoogeveen onderuit gegaan. De man reed samen met twee andere motorrijders over het Rheeveld en moesten op een gegeven moment linksaf richting de Brunsting. De eerste twee motorrijders remden en namen de afslag. De 27-jarige motorrijder remde ook, ging onderuit en gleed met zijn motor over het wegdek en kwam in een sloot terecht. De man werd met beenletsel naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De exacte oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 40-jarige man uit Alkmaar op de Hoofdstraat aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie had een melding gekregen en ter plekke troffen agenten de man aan op de Hoofdstraat. De man was dusdanig onder invloed van alcohol dat de agenten geen kant met hem op konden. De man lag op de grond en reageerde agressief wanneer de agenten bij hem in de buurt kwamen. De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Emmen aangehouden na een ruzie in de omgeving van de Ekselerbrink. De man wordt ervan verdacht een 26-jarige vrouw uit Emmen een kopstoot te hebben gegeven. Aanleiding was een ruzie tussen de twee. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Jongeman aangehouden voor baldadigheid

ZUIDWOLDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Alteveer aangehouden voor baldadigheid. Agenten reen over de Kerkenbosweg en zagen twee jongens op een scooter rijden zonder helm. De achtervolging werd ingezet en agenten zagen op een gegeven ogenblik dat een van de jongens tegen een aantal stoelen stond te schoppen. De andere jongen was op de scooter verdwenen. De 17-jarige jongen werd aangehouden voor baldadigheid en daarvoor werd op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De jongen kreeg ook een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Man aangehouden voor mishandeling

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Polen aangehouden na een mishandeling op de Zijtak W.Z. De man wordt ervan verdacht een 18-jarige man uit Emmen te hebben geslagen. Aanleiding is onbekend. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Aanhouding voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige vrouw uit Assen in een uitgaansgelegenheid aan de Brinkstraat. De man wordt ervan verdacht dat hij de vrouw geslagen zou hebben. De twee hadden onenigheid gehad in een uitgaansgelegenheid. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Twee aanhoudingen na vechtpartij

ZUIDWOLDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een vechtpartij op de Reuvenkamp twee aanhoudingen verricht. De politie had een melding gekregen en ter plekke troffen agenten twee groepen aan die ruzie hadden. De politie hield een 20-jarige man uit Zuidwolde aan omdat hij een ruit zou hebben vernield van een woning aan de Reuvenkamp. De politie hield ook een 19-jarige man uit Zuidwolde aan omdat hij een riem in zijn handen had en telkens naar de 20-jarige verdachte wilde gaan. De reden van de vechtpartij is nog onbekend en de politie heeft de zaak in behandeling.