Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.55 uur

Utrecht, 21-08-2011

Motoragenten bewust aangereden BAARN - Op vrijdagdagmiddag werden twee motoragenten bewust aangereden.

Omstreeks 16.15 uur zagen twee motoragenten van het KLPD een auto rijden over de Rijksweg A1. Toen zij de auto natrokken bleek deze als gestolen te boek te staan. Bij het zien van de agenten nam de bestuurder snel de afslag bij Baarn en verhoogde zijn snelheid. Door het centrum van Baarn reed de auto met zeer hoge snelheid. Gezien de gevaarzetting besloten de motoragenten afstand te nemen. Op de Wijkamplaan aangekomen sloeg de auto een doodlopende weg in. Toen de agenten aankwamen sloegen, zij ook deze weg in maar toen kwam plotseling de inmiddels gekeerde auto met hoge snelheid op hen af rijden. De agenten hadden geen tijd meer om uit te wijken en beiden werden met een behoorlijk snelheid aangereden. Een van de agenten sloeg hierbij over de auto heen. De bestuurder van de auto reed nog even door, maar door de ontstane schade was de auto onbestuurbaar geworden en reed tegen een hek. De bestuurder en zijn bijrijder renden vervolgens hard weg. De motoragenten raakten gewond en een van hen raakte even buiten bewustzijn.

Versterking werd ingeroepen van het KLPD, de Koninklijke Marechaussee en Politie Gooi en Vechtstreek. De omgeving werd afgezet speurhonden werden ingezet. Op de Torenlaan werd door de Koninklijke Marechaussee een verdachte aangehouden. De 19-jarige man uit Amsterdam zei van niks te weten maar voldeed precies aan het opgegeven signalement.

De politie ging verder met de zoektocht naar de andere verdachte. In de buurt hoorden agenten van getuigen dat bij een woning een raam openstond en dit ongewoon was. De mogelijkheid bestond dat de tweede verdacht hier was ingeklommen. Omdat er sprake was van mogelijk vuurwapenbezit werd het Arrestatieteam van de politie ingezet. Uiteindelijk werd er niemand in de woning aangetroffen.

De politie zoekt nog de twee verdachte, blanke man, stevig postuur, blonde stekels en mogelijk gewond aan zijn gezicht.

De gewonde agenten werden vervoerd naar het ziekenhuis. Gezien de ernst van de aanrijding viel het letsel enigszins mee. Een agent liep een lichte hersenschudding op en de andere agent liep rugletsel op. Beiden liepen forse kneuzingen op en schaafwonden op maar zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

De politie heeft veel aan getuigenverklaringen gehad van het publiek maar als er mensen zijn die belangrijke informatie hebben kan dit worden doorgegeven via 0900-8844, district Eemland noord.

Inbraak pand
SOEST - Op vrijdagavond werd er ingebroken in een pand aan de Nijverheidsweg. De dieven braken omstreeks 23.50 uur een deur open en gingen er met 20 stuks gereedschap (decoupeerzaag, schuurmachines etc) vandoor. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland noord.

Mogelijk autokrakers aangehouden
BAARN - Op vrijdagavond werden twee mogelijke autokrakers aangehouden.

Omstreeks 23.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee mannen in de buurt van de Sparrenlaan liepen en met een zaklamp aan het schijnen waren. De mannen werden in de buurt aangetroffen en hadden een vaag verhaal. Andere agenten keken uit in de omgeving of er ergens in de buurt was ingebroken in een auto. Na ongeveer 15 minuten gekeken te hebben bleek dit niet het geval. De gegevens van de mannen werden genoteerd en ze reden weg. Nog geen twee minuten later werd door een agenten toch een auto aangetroffen op de Sumatrastraat met een ingeslagen scheerraam. Met een achterstand van twee minuten werd de achtervolging ingezet en op de N 234 werden de mannen, 34 en 38 uit Utrecht, alsnog aangehouden.