Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.55 uur

Utrecht, 21-08-2011

Velgendief
AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag op zondag werd een velgendief aangehouden. Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie de melding dat een man met velgen liep te slepen in de omgeving van de Scheltussingel. De agenten troffen de verdachte niet aan maar zagen wel een auto staan op bakstenen en zonder velgen. Agenten troffen de verdachte na onderzoek aan op de Van Goudoeverstraat. De 29-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Kinderen in warme auto
AMESFOORT - Op zaterdagmiddag werden drie kinderen uit een erg warme auto gehaald.

Omstreeks 12.45 uur kreeg de politie de melding dat drie huilende kinderen in een geparkeerde auto zaten aan de Arnhemse Poortwal. Agenten kwamen ter plaatse en om de auto heen stond en een aantal passanten die zich zorgen maakten. En dit was terecht want in de auto zaten twee kinderen (14 maanden en 2 jaar) een baby en de ramen van de auto stonden maar een klein beetje open. Het lukte de agenten om via het portierraam de deur open te krijgen en de auto werd gelucht. De baby van een paar weken oud had het zichtbaar warm want had zweet stond op het voorhoofd en het rompertje was nat. De ambulance werd gewaarschuwd en de kinderen werden nagekeken maar hoefden niet mee. Vooral de baby moest wel drinken en het drietal werd meegenomen naar het bureau.

De agenten bleven bij de auto staan omstreeks 14.20 kwam de vader van de kinderen bij de auto. Hij werden direct aangehouden en de moeder van de kinderen kwam later naar het bureau en werd ook aangehouden. De ouders, 24 en 28 jaar uit Putten, werden ingesloten voor verhoor. De kinderen zijn voorlopig ondergebracht bij Bureau jeugdzorg.

Geslagen
AMERSFOORT - Op zondagochtend werden twee vrouwen geslagen door een onbekende jongen. Omstreeks 04.00 uur liep een groepje vriendinnen over de Langestraat. Even daarvoor waren zij al een groep van 2 jongens en 2 meisjes tegengekomen die vervelende opmerkingen had gemaakt. Dit viertal bleef achter de vrouwen aanlopen en plotseling werden twee vrouwen geslagen door een jongen uit de groep. Een 21-jarige vrouw uit Baarn liep hierbij een forse wond op bij haar oog een bloedneus. Na dit geweld vertrok het viertal. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Mooie actie; buurtbewoners pakken kluisdief
AMERSFOORT - Op zaterdagavond had een dief het niet makkelijk toen hij werd besprongen door buurtbewoners. Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een aantal buurtbewoners aan de Borgesiusstraat op een dief zaten. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een aantal buurbewoners op een 34-jarige man uit Amersfoort zitten. De man werd aangehouden en uit het verhaal bleek dat buurtbewoners de man zagen fietsen met een kluisje. Hij werd aangesproken en gooide de kluis weg en wilde wegfietsen. Hij werd tegengehouden en onder controle gebracht en de politie werd gewaarschuwd. De kluis bleek afkomstig van een dierenkliniek aan de Leusderweg. De man is ingesloten voor verhoor.