Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.10 uur

Utrecht, 21-08-2011

Straatroof
NIEUWEGEIN De politie zoekt getuigen van het beroven van een vrouw bij de kinderboerderij in Park Oudegein op vrijdagmiddag 19 augustus.

Een 25-jarige vrouw uit Utrecht werd die middag bij de speeltuin in het park van haar tas beroofd door twee mannen. Een van hen bedreigde het slachtoffer met een wapen. Na de beroving ging het duo ervandoor op een fiets in de richting van de brug. De vrouw schreeuwde om hulp om de aandacht van omstanders te trekken.

Een getuige kon de politie het volgende signalement van de dieven geven:

Dader 1:

jongen met bruine huid
leeftijd circa 17 tot 20 jaar
slank postuur
droeg een trui met rood erin
had een rode capuchon op

Dader 2:

jongen met bruine huid
leeftijd circa 17 tot 20 jaar
normaal postuur
droeg een capuchon

Het slachtoffer deed aangifte. De recherche onderzoekt de zaak en roept andere getuigen en mensen die menen te weten om welke verdachten het gaat op om contact op te nemen met de Politie Nieuwegein, tel. 0900-8844. Anonieme tips zijn ook welkom. Bel dan 0800-7000.

Verdachten poging diefstal fiets aangehouden
NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagmiddag 19 augustus drie jongens aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een fiets op de Zandveldseweg.

Een getuige zag die middag rond 16.10 uur drie jongens proberen op de Zandveldseweg een fiets te stelen en belde de politie. Agenten gingen er direct op af. Bij het zien van de politieauto probeerde een van de verdachten te vluchten, maar de politie kreeg hem te pakken. Hij werd evenals de andere twee aangehouden. De drie moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. Alle drie zijn 13 jaar en wonen in Nieuwegein. De politie heeft hun ouders in kennis gesteld.

Aangehouden voor het mishandelen en beledigen van ambulancepersoneel IJSSELSTEIN De politie heeft zaterdagmiddag 20 augustus op de Schonauwen twee verdachten aangehouden op verdenking van het mishandelen en beledigen van een ambulanceverpleegkundige.

Een ambulanceverpleegkundige wilde die middag op de Schonauwen een patiënt helpen. Het meisje was daar echter niet van gediend en beledigde de verpleegkundige. De vriend van het meisje bemoeide zich ermee en er ontstond een handgemeen. De politie kwam de ambulanceverpleegkundige te hulp en hield het meisje en haar vriend aan. Het meisje is 19 jaar en woont in IJsselstein. Haar vriend is 23 jaar en komt uit Nieuwegein. De ambulanceverpleegkundige doet tegen het tweetal aangifte wegens mishandeling en belediging. De verdachten moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Doorrijden na aanrijding onder invloed van alcohol ABCOUDE / VIANEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus op de Lexmondsestraatweg in Vianen een 44-jarige automobilist uit Sprang-Capelle aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding onder invloed van alcohol op de A2 bij Abcoude.

Die nacht rond 03.45 uur botste op de A2 bij Abcoude een bestelauto tegen de achterkant van een personenauto. De veroorzaker reed na de aanrijding door richting s-Hertogenbosch. Agenten van de Politie Rotterdam-Rijnmond die daar in hun vrije tijd reden, zagen het gebeuren en zetten de achtervolging in. Agenten uit Vianen konden de bestuurder op de Lexmondsestraatweg aanhouden. Hij moest voor verhoor en ademanalyse mee naar het politiebureau. De ademanalyse wees 640 ug/l uit. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en zijn auto werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Te veel op
NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus op de Deventenschans een 33-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden, die bij helder zicht met zijn mislampen aan reed. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

De blaastest viel voor de man negatief uit. De ademanalyse op het politiebureau wees 625 ug/l uit. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brand
VIANEN Aan de Vijfheerenlanden brak zaterdagmiddag 20 augustus brand uit in een woning.

De hulpdiensten kregen die middag rond 14.50 uur een melding over een harde knal bij een flatgebouw aan de Vijfheerenlanden. Politie, brandweer en ambulancedienst spoedden zich erheen. Het bleek te gaan om brand in een woning. De politie zorgde voor een afzetting en hield het publiek op afstand. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond. Er was een thermopane ruit gesprongen. Dat was waarschijnlijk de knal die de melder had gehoord.

De brand was ontstaan de slaapkamer van de zoon des huizes Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting. Er was geen gevaar van asbest voor de omgeving. De brandweer doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.